Troelsen får græs under støvlerne som Head of Coaching


25. september 2020

Den 1. januar 2018 vendte Claus Troelsen tilbage til AC Horsens i en funktion, hvor han har varetaget rollerne som Head of Coaching og talentchef, og han har siden været med til at skabe fremgang på Akademiet, der aldrig har været så velsmurt som i øjeblikket.

For knap en måned siden offentliggjorde AC Horsens, at Niels Erik Søndergård skulle være en del af klubbens sportslige setup som sports- og talentchef, og Søndergård har nu været i gang i cirka en uge.

Ansættelsen af Niels Erik Søndergård betyder, at Claus Troelsen kan koncentrere sig om den fodboldfaglige del på Akademiet som Head of Coaching, mens Søndergård blandt andet skal varetage en del administrative opgaver.

Ændringen i det sportslige setup kommer naturligt efter en årrække, hvor organisationen på Akademiet er blevet udbygget, der er produceret flere landsholdsspillere, og transitionen er på vej i den rigtige retning med spillere som Jeppe Kjær, Mathias Madsen og David Kruse, der har fundet vej til superligatruppen.

- Det er helt naturligt at tilføre flere ressourcer og dele ansvaret ud på flere personer, når man ser på, hvor vi har bevæget os hen de senere år og er i dag. Jeg er super glad for, at vi har fået et meget kompetent sportsligt setup på plads, og det vil gavne både superligatruppen og Akademiet, at vi endnu engang har skærpet setup’et. Claus Troelsen har været et stort aktiv for AC Horsens gennem mange år efterhånden, og det bliver han ved med at være qua sin professionalisme, faglighed og store fokus på vores værdier, fortæller AC Horsens’ direktør Kristian Nielsen.

Claus Troelsen bliver som Head of Coaching ansvarlig for det overordnede operationelle fodboldfaglige arbejde på samtlige akademihold fra U13-U19, og han er ansvarlig for udvikling og opfølgning på tråden i talentsektorens spillefilosofi, spillestilsprincipper og træningsmetodikker fra U13-U19 samt ansvarlig for intern uddannelse af klubbens trænere i spillefilosofi.

- Trænerne på Akademiet er dygtige, sultne, lærevillige og udviklingsparate, og ligesom spillerne rykker de sig markant i deres udvikling. Det er en fornøjelse at være en del af den trænergruppe, og nu får jeg endnu mere tid til at gå i detaljerne med den enkelte træner, hvilket jeg glæder mig meget til, siger Claus Troelsen.

Han skal sammen med trænerne sikre, at der er sammenhæng mellem de individuelle udviklingsplaner og den individuelle træning for spillerne fra U15-U19, og han bliver ansvarlig for at organisere og planlægge træning fra U15-U19 samt uddannelse af trænerne i forhold til den gældende træningsmanual.

I sommer tog AC Horsens et banebrydende skridt ved at begynde med at tilbyde klubbens elitespillere fra 14-19 år at få fire integrerede træningspas i et ugentligt skoleskema, og det har som forventet været en stor succes.

- Jeg deltager i samtlige træningspas om morgenen og formiddagen for U15, U17 og U19, så jeg er helt tæt på spillere og trænere. Det er vigtigt for mig i forhold til, at jeg skal bidrage med intern sparring på hvert hold hver eneste uge, og vi følger også op på relevante emner 10 gange om året, når vi afholder gruppemøder for alle trænere og specialtrænere. Jeg skal også sørge for, at vi forbereder og gennemfører ugentlige A+- og T+-møder hver mandag formiddag, lyder det fra Claus Troelsen.

Som Head of Coaching bliver han også en vigtig medspiller på transitionsdelen – den svære overgang fra ungdomsspiller til superligaspiller.

- Jeg skal deltage i træningspas med superligatruppen og have fokus på transitionsspillerne. Samarbejdet med Jonas Dal, Mads Lyng og den øvrige stab omkring førsteholdet er meget positiv, og jeg oplever en stor grad af sammensmeltning mellem Akademiet og superligatruppen, hvilket er i tråd med klubbens strategi. Det er tydeligt, at klubben ønsker at prioritere talentudvikling, og det er fantastisk, siger Claus Troelsen.