Trist remis mod Brønshøj


24. maj 2015

Søndag spillede AC Horsens uafgjort 2-2 mod de nedrykningsdømte hvepse fra Brønshøj Boldklub. Kjartan Finnbogason scorede begge mål for ”De Gule”, mens Oke Akpoveta og Aleksandar Lazarevic udlignede for gæsterne. De fremmødte 1.071 tilskuere på CASA Arena Horsens så en ret trist remis mellem to hold, der har det til fælles, at det er længe siden, de sidst smagte sejrens sødme.

Kampen var langt det meste af tiden en sommerkamp, hvor der både manglede tempo og målchancer. Allerede i 5. minut slap André Bjerregaard fri igennem, men han chippede bolden over både målmand Nicklas Dannevang og målet. 10 minutter senere indtog Bjerregaard atter hovedrollen. Han driblede fint igennem og forbi Dannevang, som hægtede ham i feltet. Dommer Michael V. Jensen pegede på straffesparkspletten, men takserede kun forseelsen til et gult kort til Dannevang, fordi han ikke fratog Bjerregaard en oplagt scoringschance. Kjartan Finnbogason bankede sikkert det efterfølgende straffespark op i højre målhjørne. Få minutter senere stod Bubacarr Sanneh for kampens detalje. ”Buba” modtog et hjørnespark i feltet, hvorfra han saksesparkede bolden i akrobatisk stil. Desværre strøg den nykårede gambiske landsholdsspillers flotte afslutning forbi mål.

Efter pausen kom gæsterne bedre med i det, der stadig var en lidt trist sommerkamp uden det store tempo eller nerve. I 64. minut udlignede Brønshøj til 1-1. ”De Gule” troede, de fik et frispark. I stedet for fik hvepsene lov til at køre en omstilling. Oke Akpoveta fik et fint indlæg fra højre side, som han i to forsøg sparkede forbi Frederik Rønnow, der sprællede forgæves. Udligningen satte lidt liv i kludene hos hjemmeholdet, som bare 10 minutter senere kom frem til endnu en føring. Jeppe Mehl trak flot og elegant ind i feltet fra højre side og serverede bolden for fødderne af Kjartan Finnbogason. Islændingen svigtede ikke i den situation. Fra klos hold satte han køligt kuglen i kassen. Flertallet af de fremmødte 1.071 tilskuere på CASA Arena Horsens kvitterede ved at kåre Finnbogason som ”Man of the match” ved sms-afstemningen. Islændingen er nu oppe på 10 sæsonscoringer for AC Horsens. Det er et imponerende antal, når man tænker på, at han stort set ikke spillede i efteråret.

Føringen på 2-1 så ud til at holde hele vejen hjem, selv om Brønshøj var bedst og pressede på i kampens slutning. Det så dog ikke ud til, at de skulle få noget ud af anstrengelserne, selv om de skabte et par store målchancer. Ironisk fik de udlignet til 2-2 i 88. minut på en ren tilfældighed. Et hjørnespark blev rettet af og røg i en bizar bue ned foran fødderne på Aleksandar Lazarevic, som tæt under mål kunne udligne til 2-2 uden chance for Frederik Rønnow.

Alt i alt endte det altså i en lidt trist remis på 2-2. AC Horsens spillede ikke prangende, men foran både 1-0 og 2-1 var der gode muligheder for at lukke af og holde føringen hjem. Nu venter der en uges hårdt arbejde på træningsbanen, inden lokalopgøret mod arvefjenderne fra Vejle Boldklub. ”De Gule” møder vejlenserne i sæsonens sidste hjemmekamp på CASA Arena Horsens, når Vejle kommer på besøg på lørdag 30. maj. Kampen starter kl. 16.00.

 Kampfakta:

AC Horsens-Brønshøj Boldklub 2-2 (1-0)

15. 1-0 Kjartan Henry Finnbogason.

64. 1-1 Oke Akpoveta.

75. 2-1 Kjartan Henry Finnbogason.

88. 2-2 Aleksandar Lazarevic.

 

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Thomas Kortegaard, Jacob Berthelsen, Bubacarr Sanneh, Mads Bech

Jeppe Mehl, Mathias Nielsen, Janus Drachmann, Martin Lund

André Bjerregaard, Kjartan Henry Finnbogason

 

Udskiftninger:

56. André Bjerregaard ud, Malthe Boesen ind.

64. Martin Lund ud, Joseph Mensah ind.

86. Jeppe Mehl ud, Jude Nworuh ind.

 

Advarsler:

30. Janus Drachmann.

93. Jude Nworuh.

 

Brønshøj Boldklub:

Nicklas Dannevang

Svenn Crone, Mads Nielsen, Jesper Fleckner, Oliver Fredsted

Mads Gabel, Kasper Sørensen, Malte Kiilerich, Casper Henningsen

Oke Akpoveta, Mikkel Nøhr Christensen

 

Udskiftninger:

39. Jesper Fleckner ud, Lars Emil Juel Andersen ind.

73. Oke Akpoveta ud, Aleksandar Lazarevic ind.

73. Malte Kiilerich ud, Jakob Andreasen ind.

 

Advarsler:

15. Nicklas Dannevang.

27. Casper Henningsen.

33. Oliver Fredsted.

 

Man of the match: Kjartan Henry Finnbogason.

1.071 tilskuere.

Dommer: Michael V. Jensen.

 

Foto: Badenfoto.dk