Topkampen endte uden mål


24. april 2016

Søndag eftermiddag var der dømt topbrag i Bet 25 Ligaen, da Lyngby og AC Horsens tørnede sammen. 1.516 tilskuere så en intens kamp mellem nummer 1 og 2 i 1. division, der endte som den startede med 0-0.

Kampens første halvleg var en meget lige affære, dog med Lyngby mest på bolden. Halvlegens største tilbud fik Lyngbys Frederik Gytkjær midt i halvlegen, hvor små kombinationer i Lyngbys venstre side endte midt for mål, hvor Gytkjær sparkede i det korte hjørne. En vågen Nicklas Dannevang reddede med en fornem fodparade og forhindrede Lyngby i at bringe sig foran. Generelt spillede Niclas Dannevang en rigtig fin kamp, og holdt nullet for 14. gang i sæsonen.

Det meste af spillet foregik midt på banen gennem hele første halvleg, og det var tydeligt at se, at AC Horsens har en tryg defensiv base som Lyngby havde svært ved at dirke op. De Gule fik nogle halve chancer efter dødbolde, hvor Mathias Nielsens lange indkast var en trussel, når første duel som regel blev vundet af Bubacarr Sanneh. Alt i alt dog en første halvleg, hvor spillet var mest på Lyngby fødder, uden at det for alvor blev farligt for AC defensiven.

AC Horsens startede 2. halvleg bedst, og fik en stor mulighed ved Lasse Kryger. Kryger stod pludselig fri midt for mål efter en pasning fra Conor O'Brien. Desværre ramte han overliggeren og returen sparkede Mikkel Jespersen over mål. En stor mulighed som godt kunne været endt anderledes.

Som halvlegen skred frem fik Lyngby igen mere og mere fat om spillet, men et hårdtarbejdende AC Horsens hold tillod ikke mange chancer imod. Først hen midt i halvlegen fik Lyngby sat et godt angreb sammen, hvilket endte med en flot hug fra Phillip Rasmussen, der ramte stolen. Det fik tilskuerne op af stolene, dog uden det blev til klapsalver, da bolden sprang i spil igen.

Lyngby forblev med at være mest på bolden og AC Horsens fortsatte i en god defensiv balance. Lyngby kom frem til lidt halve chancer, dog uden at Nicklas Dannevang i målet skulle hive nogle redninger frem. Da der manglede 10 minutter byttede Bo Henriksen en hårdt arbejdende Andre Bjerregaard ud med Aleksandar Stankov, og 5 minutter senere kom Delphin Tshiembe også på banen for en træt Kjartan Finnbogason. Delphin og Stankov arbejdede hårdt i de sidste minutter og ud af det hårde arbejde fik Tshiembe fremtvunget et frispark i det 3. tillægsminut. Anfører Mathias Nielsen tog ansvar og sparkede bolden direkte på mål, men ramte knapt forbi hvorefter dommer Benjamin Leander fløjtede kampen af.

I alt en 0-0 kamp, som AC kan være fuldt tilfredse med og endnu et clean sheet, som betyder at der kun er lukket 1 mål ind i de sidste 6 kampe. Der blev ikke skabt mange chancer, dog med en enkelt stor mulighed til Lasse Kryger, men kampen indeholdt intensitet og masser af fight på rigtige AC Horsens dyder. Resultatet betyder, at AC Horsens stadig ligger nummer 2 med 3 point op til Lyngby, og nu 8 point foran Vejle på fjerdepladsen. Næste opgave er søndag ude mod FC Fredericia.

Kampfakta:

Lyngby - AC Horsens 0-0 (0-0)

Startopstillinger:

Lyngby:

Andreas Larsen

Jeppe Brandrup, Mathias Tauber, Thomas Sørensen, Casper Højer Nielsen

Jesper Christjansen, Philip Rasmussen, Lasse Fosgaard, Bror Blume

Surprise, Frederik Gytkjær

 

AC Horsens:

Niclas Dannevang

Peter Nymann, Mathias Nielsen, Bubacarr Sanneh, Frederik Møller 

Lasse Kryger, Conor O’Brien, Jonas Gemmer, Mikkel Jespersen

Kjartan Finnbogason, Andre Bjerregaard

 

Udskiftninger:

Lyngby:

Philip Rasmussen ud, Mikkel Rygaard ind

Lasse Fosgaard ud, Jesper Blicher ind

Frederik Gytkjær ud, Jeppe Kjær ind

 

AC Horsens:

Andre Bjerregaard ud, Aleksandar Stankov ind

Kjartan Finnbogason ud, Delphin Tshiembe ind

 

Tilskuertal:

1.516 tilskuere på Lyngby Stadion