Surt nederlag i Fredericia


30. marts 2014

AC Horsens leverede en indsats langt under middel på Monjasa Park her til eftermiddag, og hjemmeholdet kunne trække sig tilbage med en 3-0 sejr. Kampen var ellers jævnbyrdig langt hen ad vejen, men FC Fredericia fik det første vigtige mål og lukkede kampen med to mål i de sidste 10 minutter.

De første nævneværdige chancer tilfaldt Jude Nworuh, der allerede i det tredje minut løb i dybden og sendte bolden forbi det lange hjørne, og i det 12. minut var han på spil igen, men skuddet blev blokeret. FC Fredericia havde flere hjørnespark i de første 20 minutter, men AC-defensiven stod solidt, og derfor blev det ikke farligt.

Erik Marxen testede målmand Jakob Køhler med et godt hovedstød efter en halv times tid, men Fredericia-keeperen viftede bolden over overliggeren. Et minut senere måtte Lasse Heinze hive en god redning ud af ærmet på Andreas Moos’ skud fra en spids vinkel.

10 minutter efter pausen var Erik Marxen i afslutterens rolle igen, da Jude Nworuh sendte ham af sted på venstrekanten. Marxen nåede ind i feltet, men hans skud blev blokeret. Umiddelbart efter var der hjørnespark til AC Horsens, og det blev smidt ind i panden på Sebastien Ibeagha. Bolden landede ved bageste stang, hvor Steffen Kielstrup forsøgte sig med et saksespark, men bolden prellede desværre af på overliggeren.

Kampens første scoring faldt i det 67. minut på et straffespark begået af Sebastien Ibeagha på Marco Hansen. Straffesparket tilhørte et af de tynde, men det blev dømt, og Andreas Moos scorede fra pletten, selvom Heinze valgte den rigtige side. Fire minutter senere klaskede Kryger bolden på træværket, og i det 77. minut strøg André Bjerregaard alene igennem. Han satte sin direkte modstander og fyrede på kassen, men Køhler kom godt ud af sit mål. To minutter senere sendte Morten Friis et fladt skud ind bag Lasse Heinze til 2-0, og Anders Qvick punkterede kampen i overtiden.

Næste opgave for AC Horsens er torsdagens hjemmekamp mod topholdet Hobro IK.

Matchfacts:
FC Fredericia – AC Horsens 3-0 (0-0)
1-0 Andreas Moos (67.)
2-0 Morten Friis (79.)
3-0 Anders Qvick (90.)

AC Horsens:
Lasse Heinze
Anders Randrup, Sebastien Ibeagha, Frederik Helstrup, Erik Marxen
Martin Retov
Lasse Kryger, Janus Drachmann, Steffen Kielstrup, Thomas Kortegaard
Jude Nworuh

Indskiftninger:
58. Jeppe Mehl (Janus Drachmann)
69. André Bjerregaard (Erik Marxen)
78. Mikkel Agger (Jude Nworuh)

Advarsler:
42. Jude Nworuh
83. Thomas Kortegaard

FC Fredericia:
Jakob Køhler
Nikolaj Hagelskjær, Jacob Thychosen, Marc Pedersen, Andreas Moos
Ayinde Lawal, Christian Ege Nielsen, Jakob Eriksen, Mikael Rynell
Marco Hansen, Jesper Christiansen

Indskiftninger:
71. Morten Friis (Marco Hansen)
86. Abubakar Yakubu Akilu (Jakob Eriksen)
90. Anders Qvick (Ayinde Lawal)

Advarsler:
56. Jacob Thychosen

Tilskuere:
1.242

Dommer:
Benjamin Helm Svedborg

Foto: badenfoto.dk