Stærk præstation banede vejen for endnu en sejr


18. februar 2019

AC Horsens tog hul på sæsonen i Reserveligaen med en 1-0 sejr over FC København, og mandag eftermiddag fulgte ”de gule” op med endnu en sejr, da FC Nordsjælland blev sendt hjem til Farum med et 0-2 nederlag.

Hjemmeholdet leverede en stærk præstation, hvor spillerne endnu engang viste, at de vil arbejde hårdt for hinanden, og det vidner om en god kultur. Rutinerede spillere som Bjarke Jacobsen og Thomas Kortegaard gik forrest, og AC Horsens måtte på grund af småskader og en karantæne til Mikkel Mena Qvist benytte en del unge spillere, og de leverede alle en rigtig god præstation, men der er grund til at fremhæve Matthias Præst, der til daglig spiller på U19-holdet.

FC Nordsjælland kom blandt andet til Horsens med raketten Jonathan Amon og et par andre spillere fra superligatruppen.

Det var Amon, der kom frem til halvlegens første store chance efter et kvarters spil, da han fik en bold i dybden, men Sebastian Avanzini kom stærkt tilbage og fik afværget sammen med Kevin Ray Mendoza. Matthias Præst, Bjarke Jacobsen og Louka Prip forsøgte sig alle fra distancen, men det blev ikke for alvor farligt.

Efter en halv times spil strøg en FC Nordsjælland-spiller igennem i den gule venstre side, men han sendte bolden i sidenettet.

Der var blot spillet en håndfuld minutter af 2. halvleg, da en FC Nordsjælland-spiller kom alene igennem, men Frederik Nørgaard vandt den direkte duel.

Kampens første mål faldt i det 73. minut, da flot spil af Mark Asp Rasmussen og Jacob Kongsmark banede vejen for Bjarke Jacobsen, der udplacerede målmanden. Fire minutter senere gik Sebastian Avanzini op i en luftduel i forbindelse med et hjørnespark, og bolden dumpede ned foran Mark Asp Rasmussen, der prikkede den i kassen.

Kort efter blev gæsterne svækket af et rødt kort, og sejren blev kørt i hus.

AC Horsens: Kevin Ray Mendoza (Frederik Nørgaard, 46.), Sebastian Avanzini, Mathias Madsen, Thomas Kortegaard, Gregers Arndal-Lauritzen (Frederik Jørgensen, 46.), Louka Prip, Bjarke Jacobsen, Frederik Mortensen (Mark Asp Rasmussen, 46.), William Førby (David Kruse, 76.), Thomas Rohde (Jacob Kongsmark, 66.), Matthias Præst.