Skuffende topkamp på CASA Arena Horsens


25. marts 2012

CASA Arena Horsens var badet i solskin, da dommer Michael Svendsen fløjtede dagens opgør mellem AC Horsens og FC Nordsjælland i gang, men topopgøret blev aldrig den store fodboldfest som placeringerne i tabellen, plænen og de to mandskabers kvaliteter ellers indbød til.

De to hold har stor respekt for hinanden, hvilket var tydeligt fra kampens start, og der var langt mellem chancerne. Alexander Juel Andersen kom frem til kampens første store mulighed, da han satte panden på Martin Retovs hjørnespark i det syvende minut, men bolden strøg lige forbi stolpen. Efter et kvarters spil bidrog Martin Spelmann til skudstatistikken med et forsøg fra kanten af feltet, men bolden susede over overliggeren.

Et minut senere havde Søren Christensen gæsternes første forsøg, men hans skud blev blokeret til hjørnespark. Michael Parkhurst viste anderledes effektivitet efter knap en halv times spil, hvor Kasper Lorentzen lagde bolden til rette for højrebacken, der kvitterede ved at smide bolden ind bag Robert Veselovsky.

AC Horsens kom godt ud til 2. halvleg, men hjemmeholdets offensiv var noget hakkende, og åbne chancer var en mangelvare. Efter 54 minutter spil kunne FC Nordsjællands Lasse Petry have lukket kampen, men Robert Veselovsky reddede ”De Gule”. Petrys første afslutning blev blokeret, men han var hurtig over bolden og kom alene igennem mod Veselovsky, der reddede flot.

I den anden ende sendte Janus Drachmann Ken Fagerberg afsted i dybden med et hovedstød efter godt en times spil, men den svenske angriber sendte bolden forbi det lange hjørne fra kanten af feltet.

FC Nordsjælland lukkede kampen i det 71. minut. Henrik Kildentoft fandt Tobias Mikkelsen på venstrekanten med en dyb aflevering, og Mikkelsen vippede bolden over Robert Veselovsky.

Ærgerligt nederlag for AC Horsens, der med en sejr havde minimeret forspringet op til dagens gæster til et enkelt point, men værterne præsterede på et for lavt niveau til at true nordsjællænderne, der hentede en fortjent sejr.

Matchfacts:

AC Horsens – FC Nordsjælland 0-2 (0-1)

0-1 Michael Parkhurst (28.)

0-2 Tobias Mikkelsen (71.)

AC Horsens:

Robert Veselovsky

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Niels Lodberg, Anders Nøhr

Janus Drachmann, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl

Henrik Toft, Ken Fagerberg

Indskiftninger:

45. Kenan Hajdarevic (Henrik Toft)

45. Nabil Aslam (Niels Lodberg)

65. Mads Agesen (Morten Rasmussen)

FC Nordsjælland:

Jesper Hansen

Michael Parkhurst, Ivan Runje, Andreas Bjelland, Henrik Kildentoft

Søren Christensen, Enock Adu, Lasse Petry

Tobias Mikkelsen, Kasper Lorentzen, Mario Ticinovic

Advarsler:

Martin Retov (53.), Nabil Aslam (88.)

Michael Parkhurst (40.), Jesper Hansen (51.), Mark Gundelach (82.)

Tilskuertal:

4.677

Man of the match:

Martin Retov

Dommer:

Michael Svendsen

Foto: badenfoto.dk