Skuffende pointtab til ”De Gule”


6. oktober 2013

AC Horsens havde inden dagens kamp mod Marienlyst vundet over Brønshøj, Randers FC og Lyngby, og ”De Gule” havde den fjerde sejr på stribe inden for rækkevidde, men Marienlyst stoppede sejrsstimen. Hjemmeholdet var ellers på sejrskurs med en 2-0 føring i det 17. minut, men de fynske gæster arbejdede sig tilbage i kampen, der sluttede 2-2.

Det begyndte planmæssigt for de gule værter, da Erik Marxen sendte et perfekt indlæg ind i panden på Henrik Toft, der sikkert bragte AC Horsens foran med 1-0 i det syvende minut, og i det 17. minut blev det så 2-0. Thomas Kortegaard brød et Marienlyst-angreb tæt på AC-feltet, afleverede bolden til Troels Kløve, der fandt Kortegaard igen på det helt rigtige tidspunkt. Thomas Kortegaard rykkede direkte ned mod Jeppe Kirk i Marienlyst-målet, og han rundede elegant keeperen, inden han trillede bolden i det tomme mål.

AC Horsens fortsatte det chanceskabende spil, og det førte til chancer til André Bjerregaard, Anders Randrup, Esben Petersen og Henrik Toft, der alle kom frem til gode afslutningsmuligheder, der burde have ført til et par mål. Men i stedet for en 3-0 føring, kom Marienlyst tilbage i kampen på en kombination af et passivt AC-forsvar og et flot langskudsmål, da Jakob Udesen reducerede til 1-2. Reduceringen skabte nervøsitet i den gule defensiv, og kort efter prellede bolden af på overliggeren. En fremragende halv time blev afløst af sløset spil frem mod pausen, og det gav Marienlyst blod på tanden, men ”De Gule” kunne gå til pausen med en 2-1 føring der – set ud fra den første halve time – var alt for lille.

Marienlyst kæmpede flot og kom også på 2-2 i det 53. minut efter et gennembrud på højrekanten. Det lugtede fælt af offside, men linjedommeren holdt flaget nede, og Jacob Rasmussen passerede Thomas Villadsen. Henrik Toft var tæt på at score minuttet efter, men Jeppe Kirk diskede op med en flot fodparade.

Det var stadig for nervøst i perioder fra hjemmeholdets side, men der blev fortsat produceret chancer, og den største tilfaldt Jeppe Mehl i det 78. minut. Janus Drachmann fandt ham med en præcis aflevering mellem midterforsvareren og backen, men keeperen blev den store i duellen, og Henrik Toft headede riposten forbi mål. I de døende sekunder fik Ken Fagerberg en stor chance tæt under mål, men desværre uden at rykke på måltavlen.

Det ene point betyder, at AC Horsens fortsat indtager andenpladsen i NordicBet Ligaen med fire point ned til HB Køge og Lyngby på tredje- og fjerdepladsen.

Matchfacts:
AC Horsens – Marienlyst 2-2 (2-1)
1-0 Henrik Toft (7.)
2-0 Thomas Kortegaard (17.)
2-1 Jakob Udesen (34.)
2-2 Jacob Rasmussen (53.)

AC Horsens:
Thomas Villadsen
Anders Randrup, Steffen Kielstrup, Frederik Helstrup, Erik Marxen
Esben Petersen, Janus Drachmann, Thomas Kortegaard, Troels Kløve
Henrik Toft, André Bjerregaard

Indskiftninger:
58. Jeppe Mehl (Anders Randrup)
65. Martin Retov (Esben Petersen)
80. Ken Fagerberg (Henrik Toft)

Advarsler:
Ingen

Marienlyst:
Jeppe Kirk
Lasse Petersen, Jonas Bukdal Krisitiansen, Johnny Andersen, Benjamin Hansen
Raafat El-soussi, Emil La Cour, Martin Mortensen, Jacob Rasmussen
Lasse Kingo Rasmussen, Jakob Udesen

Udskiftninger:
75. Mads Aasgaard (Jacob Rasmussen)
82. Jack Nielsen (Lasse Petersen)

Advarsler:
84. Martin Mortensen

Man of the match:
Henrik Toft

Tilskuere:
2.535

Dommer:
Chris Johansen

Foto: badenfoto.dk