Sikker AC-sejr i Silkeborg


20. juli 2012

AC Horsens bankede sæsonens første point ind på kontoen i dag, hvor Silkeborg måtte indkassere et 0-2 nederlag i egen hule. "De Gule" spillede med masser af energi gennem hele kampen og viste flot spil i store perioder. Troels Kløve og Henrik Toft afgjorde kampen i 1. halvleg.

Kampen begyndte jævnbyrdigt med meget spil midt på banen og uden de store chancer. I forbindelse med en aflevering fik Nabil Aslam en fiber i forlåret efter 12 minutters spil, og dermed måtte han overlade pladsen til Mads Agesen, der spillede en stærk kamp sammen med resten af holdet.

Christian Holst fik kampens første chance, da han efter et kvarters spil dirigerede Adeola Runsewes indlæg mod mål, men Steffen Kielstrup blokerede til hjørnespark. Fire minutter senere faldt kampens første mål, da Henrik Toft prikkede bolden videre til Ken Fagerberg, der fra baglinjen sendte et indlæg ind til Troels Kløve, som hamrede bolden op i nærmeste kryds – fremragende angreb. Tre minutter senere burde Ken Fagerberg have udbygget føringen, da han dækkede bolden godt af efter en aflevering fra Janus Drachmann, og han styrede mod mål, hvor Lasse Heinze samlede benene og reddede skuddet. Ken Fagerberg var på spil igen i det 26. minut, hvor han med en afslutning fra kanten af feltet tvang Heinze ud i fuld længde.

Spille- og chancemæssigt lugtede det af 2-0, og målet faldt efter knap en halv times spil. Thomas Kortegaards hjørnespark sejlede igennem feltet og hen til bageste stang, hvor Toft headede bolden det sidste stykke over stregen. AC Horsens gik til pause med en fuldt fortjent 2-0 føring mod et hjemmehold, der ikke for alvor formåede at true Frederik Rønnow i de første 45 minutter.

I 2. halvleg blev ”De Gule” for passive i spillet, og værterne havde bolden meget. Jesper Bech fik en kæmpe chance for at reducere den gule føring, men Mads Agesen hev en befriende tå frem på stregen i absolut sidste øjeblik.

I det 67. minut fik Troels Kløve AC Horsens’ bedste mulighed efter pausen, da Lasse Kryger fandt ham foran mål med et fladt indlæg, men Lasse Heinze nåede helt ud til stolperoden og fik kontrol over den kvalificerede afslutning. Silkeborg havde et par muligheder i slutminutterne, men formåede ikke at reducere, og dermed kunne ”De Gule” rejse hjem med tre point og et clean sheet.

Matchfacts:

Silkeborg IF – AC Horsens 0-2 (0-2)

0-1 Troels Kløve (19.)

0-2 Henrik Toft (29.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Thomas Kortegaard

Lasse Kryger, Steffen Kielstrup, Janus Drachmann, Troels Kløve

Henrik Toft, Ken Fagerberg

Indskiftninger, AC Horsens:

15. Mads Agesen (Nabil Aslam)

61. André Bjerregaard (Henrik Toft)

84. Kenan Hajdarevic (Ken Fagerberg)

Advarsler, AC Horsens:

49. Steffen Kielstrup

Silkeborg IF:

Lasse Heinze

Dennis Flinta, Thorbjørn Holst, Jesper Mikkelsen, Nicolaj Ritter

Adeola Runsewe, Frank Hansen, Kasper Risgård, Christian Holst

Jesper Bech, Marvin Pourié

Indskiftninger, Silkeborg IF:

62. Henrik Pedersen (Christian Holst)

79. Daniel Pedersen (Adeola Runsewe)

89. Simon Jakobsen (Jesper Bech)

Advarsler, Silkeborg IF:

90. Frank Hansen

90. Kasper Risgård¨

90. Nicolaj Ritter

Tilskuere: 3.166

Dommer: Anders Poulsen

Se statistik fra kampen ved at klikke her.

Foto: badenfoto.dk