Prips kanonkasse afgjorde pokalkamp


3. oktober 2019

Det lugtede mere og mere af forlænget spilletid, da Thisted FC tog imod AC Horsens på Sparekassen Thy Arena torsdag aften, men Louka Prip afgjorde pokalkampen med årets mål på Lerpyttervej et minut før tid, og dermed sluttede kampen 1-2.

AC Horsens kunne ikke bede om en bedre start, da Ayo Simon Okosun fik netmaskerne til at blafre efter en håndfuld minutter. Mikkel Mena Qvist stod for assisten, da han kastede bolden helt ind i det lille felt, og Okosun scorede på hovedstød.

Det var flere gange lige ved og næsten for AC Horsens, og Sebastian Avanzini havde blandt andet et godt hovedstød, som keeperen reddede flot.

Efter en halv times spil kom hjemmeholdets første nævneværdige forsøg, da Masovic headede bolden hen til en Thisted-spiller. Han trykkede resolut af, men Delac var på plads. Kort før pausen førte fint spil mellem Pohl og Præst til en afslutning fra Præst, men bolden blev blokeret til hjørnespark.

Thisted kom godt ind i kampen i 2. halvleg, og det var lige ved og næsten for værterne et par gange. Efter godt en times spil faldt udligningen, da en clearing landede hos Laurits Bust Sørensen. Han takkede ved at smække bolden over i det lange hjørne.

Hjemmeholdets spillere begyndte at blive trætte frem mod kampens afslutning, og det gav chancer til Qvist og Okosun. I det 89. minut gik det så ikke længere for det hårdtkæmpende Thisted-mandskab, og det var Louka Prip, der blev matchvinder med et fantastisk mål. Han trak ind i banen fra højre side og sendte bolden i det lange hjørne. Den ramte både overligger og stolpe, inden den ramte netmaskerne. Den scoring må være topkandidat til årets mål i dansk fodbold.

2-1 sejren betyder, at AC Horsens er videre til fjerde runde, og her venter Fremad Amager, der ekspederede FC Midtjylland ud af Sydbank Pokalen. Kampen spilles i november.

Her kan du læse, hvad Horsens Folkeblad har skrevet om opgøret.

AC Horsens spiller igen på søndag den 6. oktober, når turen går til Fyn for at møde Odense. AC Horsens arrangerer udebanetur sammen med Fanklubben Den Gule Fare. Klik her for at købe billet til udebaneturen.

Thisted FC – AC Horsens 1-2 (0-1)
0-1 Ayo Simon Okosun (6.)
1-1 Laurits Bust Sørensen (66.)
1-2 Louka Prip (89.)

AC Horsens: Delac, Frantsen, Masovic, Ludwig, Lumb, Avanzini (Jacobsen, 82.), Therkildsen (Linnet, 46.), Okosun, Qvist, Præst (Prip, 60.), Pohl.

Tilskuere: 631

Dommer: Peter Kjærsgaard