Overbevisende AC-sejr i lokalbrag


14. september 2014

Der var klasseforskel på banen, da AC Horsens her til eftermiddag sikrede sig en stensikker 3-0 sejr over lokalrivalerne fra Vejle Boldklub. Jeppe Mehl scorede kampens første mål, og Troels Kløve fulgte op med to af slagsen.

Det begyndte ellers ganske jævnbyrdigt på CASA Arena Horsens med masser af spil mellem felterne, nærkampe og duelspil, men kun tilløb til chancer, og kampens første reelle forsøg kom fra Jeppe Mehl efter et kvarters spil. Frederik Helstrup brød et Vejle-angreb og sendte André Bjerregaard i dybden med en god aflevering. Bjerregaard holdt på bolden og dirigerede den elegant videre med hælen til Martin Lund, der strøg mod baglinjen. Her ventede han klogt og tålmodigt til det rigtige øjeblik og fandt Jeppe Mehl, der tæt under mål sendte bolden i netmaskerne til 1-0.

Målet gav masser af optimisme til hjemmeholdet, og fem minutter senere var Mehl på spil igen med en god mulighed. Han trykkede af fra en god position, men bolden ramte en modstander, hvorefter den prellede af på stolpen.  Viljormur Davidsen havde vejlensernes bedste mulighed i 1. halvleg, da han sendte et fladt skud lige forbi Jakob Busks mål i det 25. minut. I den anden ende havde Martin Lund og Steffen Kielstrup udmærkede afslutninger, og Troels Kløve var tæt på at nå riposten fra Vejles polske målmand Patryk Wolanski i det 35. minut, men polakken slap med skrækken.

Der var mange gule chancer i de første 45 minutter, men det så ud som om, at det ”kun” skulle blive til en pauseføring på 1-0, indtil Troels Kløve viste klassen i de sidste sekunder inden pausen. Han modtog en glimrende bold i dybden, og han så Vejle-keeperen, der først var på vej ud af sit mål og siden fortrød, og Kløve var iskold, der han lagde bolden over Wolanski til stor jubel for de godt 3.300 tilskuere.

Det var en iskold spand vand i hovederne på Vejle-spillerne, der skulle jagte 2-0 føringen i de sidste 45 minutter. AC Horsens kom godt ud fra pausen, og der var blot spillet et minut, da André Bjerregaard pressede Jonatan Neftali og erobrede bolden ved baglinjen. Bjerregaard viste fremragede overblik og serverede bolden for Troels Kløve, der midt for mål blot skulle skubbe den ind over stregen.

3-0 målet punkterede reelt kampen, og gæsterne havde svært ved at finde et modsvar. Der kom lidt mere liv i kampen hen mod slutningen af opgøret. André Bjerregaard forsøgte at krølle bolden ind i hjørnet i det 79. minut, men den strøg lige forbi, og et par minutter senere forsøgte Frederik Helstrup sig med et fladt skud, men keeperen var på plads.  Niclas Balleby og Martin Retov havde et par udmærkede afslutninger i slutminutterne, men uden at få netmaskerne til at blafre, og stolpen stod i vejen i den anden ende, da Anders Kaagh forsøgte sig til allersidst.

Dermed sluttede opgøret 3-0, og AC-spillerne blev klappet fra banen af et entusiastisk hjemmepublikum.

Matchfacts:
AC Horsens – Vejle Boldklub 3-0 (2-0)
1-0 Jeppe Mehl (15.)
2-0 Troels Kløve (45.)
3-0 Troels Kløve (47.)

AC Horsens:
Jakob Busk
Thomas Kortegaard, Sonni Nattestad, Jacob Berthelsen, Frederik Helstrup
Troels Kløve, Janus Drachmann, Steffen Kielstrup, Jeppe Mehl
Martin Lund
André Bjerregaard

Indskiftninger, AC Horsens:
68. Martin Retov (Steffen Kielstrup)
70. Niclas Balleby (Jeppe Mehl)
80. Joseph Mensah (Martin Lund)

Advarsler, AC Horsens:
5. Steffen Kielstrup
88. Niclas Balleby

Vejle Boldklub
Patryk Wolanski
Derrick Nissen, Jonatan Neftali, João Pereira, Viljormur Davidsen
Christian Sivebæk, Hakan Redzep, Kristian Gaarde, Denis Fazlagic
Kim Elgaard
Andreas Albers Nielsen

Indskiftninger, Vejle Boldklub:
51. Anders Kaagh (Christian Sivebæk)
64. Daniel Norouzi (Hakan Redzep)
74. Jacob Sørensen (Kim Elgaard)

Advarsler, Vejle Boldklub:
58. Hakan Redzep
71. João Pereira
85. Derrick Nissen
92. Denis Fazlagic

Tilskuere:
3.357

Man of the match:
Troels Kløve

Dommer:
Jens Maae

Foto: badenfoto.dk