Kielstrup blev matchvinder mod FCK


29. oktober 2012

AC Horsens hentede sæsonens første hjemmesejr her til aften, da FC København blev sendt hjem med et 0-1 nederlag i bagagen. Steffen Kielstrup blev matchvinder i det 34. minut, da han opsnappede en aflevering fra Kim Christensen og lobbede bolden over FCK-keeperen.

Sejren var fuldt fortjent, men det begyndte noget nervepirrende med Claudemirs hovedstød på stolpen i det tredje minut. Siden arbejdede ”De Gule” sig dog godt ind i kampen, og samtlige spillere knoklede en vis legemsdel ud af bukserne. Der var tegninger til flere gode AC-angreb i de første minutter, men det blev først for alvor farligt i det 12. minut, da Janus Drachmann brød et FCK-opspil. Han sendte André Bjerregaard af sted på kanten, og han afleverede på tværs til angrebsmakkeren Jude Nworuh, der hårdt presset af Ragnar Sigurdsson sendte bolden på stolpen. Et minut senere var Jude Nworuh på spil igen, da Thomas Kortegaard serverede en god bold for ham, men denne gang trak Kim Christensen det længste strå med en fodparade.

Kampens afgørelse faldt efter godt en halv times spil, da Kim Christensen sparkede bolden ud til Steffen Kielstrup, der kvitterede ved at sende bolden over FCK-keeperen, der sprællede forgæves. Super overblik og sparketeknik af Kielstrup, der i øvrigt fortjent blev kåret til man of the match af hjemmepublikummet.

Målet så ud til at ryste FCK-spillerne, der i minutterne efter så noget rådvilde ud i flere situationer. Et minut efter målet serverede Janus Drachmann et super indlæg for André Bjerregaard, der desværre ikke fik ordentlig ram på bolden, og kort efter blev André Bjerregaards afslutning rettet af af Ragnar Sigurdsson, og bolden prellede af på overliggeren. Hektiske minutter for FC København, der var heldige med ikke at indkassere flere scoringer i den periode.

Seks minutter før tid vågnede gæsterne op igen. Thomas Kristensen fik lidt for god tid til at drive bolden frem, og han fandt Christian Bolaños, der måtte se sin mellemting mellem et indlæg og en afslutning stryge forbi kassen.

AC Horsens havde kampen igennem godt styr på FC Københavns stærke kanter og backs, men i det 66. minut fik Lars Jacobsen alt for meget tid og plads i højre side. Landsholdsbacken drejede et super indlæg ind foran mål, hvor Andreas Cornelius kom blæsende og satte pandebrasken på, men Frederik Rønnow pillede pynten af klasseangriberen med en super redning. AC-keeperen stod igen en flot kamp, og i det 78. minut måtte han til tælling, da han frygtløst kastede sig ned i en afslutning fra Christian Bolaños. Costaricaneren sendte bolden lige i nødderne på Rønnow, der dog var klar igen efter en kort pause.

Det var småt med chancer til ”De Gule” i 2. halvleg, men Jude Nworuh trykkede godt af fra kanten af feltet i det 67. minut - Kim Christensen var dog på plads. Det var han også syv minutter før tid, da Lasse Kryger forsøgte sig med en kvalificeret afslutning fra en meget spids vinkel.

I den dramatiske slutfase måtte Mads Agesen desværre indkassere to gule kort.

Matchfacts:

AC Horsens – FC København 1-0 (1-0)

1-0 Steffen Kielstrup (34.)

 

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Mads Agesen, Anders Nøhr

Janus Drachmann, Steffen Kielstrup, Martin Spelmann, Thomas Kortegaard

Jude Nworuh, André Bjerregaard

 

Udskiftninger, AC Horsens:

70. Troels Kløve (Thomas Kortegaard)

77. Lasse Kryger (Jude Nworuh)

91. Nabil Aslam (André Bjerregaard)

Advarsler, AC Horsens:

87. og 90. Mads Agesen

94. Lasse Kryger

FC København:

Kim Christensen

Lars Jacobsen, Kris Stadsgaard, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson

Christian Bolaños, Claudemir de Souza, Thomas Kristensen, Martin Vingaard

Andreas Cornelius, César Santin

Udskiftninger, FC København:

65. Christian Grindheim (Claudemir de Souza)

78. Danny Amankwa (Martin Vingaard)

89. Sölvi Ottesen (Ragnar Sigurdsson)

 

Advarsler, FC København:

Ingen

Man of the match:

Steffen Kielstrup

 

Tilskuere:

3.547

Dommer:

Peter Rasmussen

 

Se statistik fra kampen her.

Foto: badenfoto.dk