Kæmpe forløsning: Forårets første sejr


3. marts 2021

Endelig kom forløsningen, og AC Horsens hentede forårssæsonens første sejr, da AaB gæstede CASA Arena Horsens onsdag aften.

Lirim Qamili bragte AC Horsens foran efter en halv times spil med sit første superligamål, og Nicolai Brock-Madsen blev matchvinder dybt inde i overtiden.

Det var dog gæsterne, der kom frem til kampens første store mulighed, da Tim Prica blev sendt i dybden efter en håndfuld minutter, men en kombination af et hidsigt tilbageløb af Alexander Ludwig og en flot fodparade af Matej Delac forhindrede en AaB-føring.

I den anden ende var Søren Reese tæt på at bringe hjemmeholdet foran efter 13 minutter, da han headede på mål fra kort hold, men AaB fik heldigt blokeret. Gæsterne havde bolden i nettet i det 26. minut, men der var vinket for offside.

I det 31. minut slog Louka Prip et frispark ind i feltet, hvor Hallur Hansson headede bolden ned til Lirim Qamili, der holdt Granli væk og hamrede bolden i kassen. Muamer Brajanac var tæt på at udbygge føringen lige inden pausen, da Nikolas Dyhr viste stor speed ved at nå bolden ved baglinjen. Han fandt Brajanac foran mål, og han fintede sin modstander og forsøgte sig med et godt skud, men Rinne var på plads.

2. halvleg var nærmest kun lige fløjtet i gang, inden bolden lå bag Matej Delac, men målet blev annulleret, fordi der var hånd på bolden.

Et par minutter senere brød Buus AaB’s opspil på midten af banen og satte turboen til, så han slap fri af sin modstander, men han overplacerede desværre sit skud.

AC Horsens havde godt styr på AaB, der havde svært ved at komme til chancer, men det lykkedes i det 90. minut, da en frisparksbold blev slået til bageste stang og headet på tværs, hvor Mathias Roos headede bolden i nettet.

Det lugtede af en pointdeling, men ”de gule” ville det anderledes, og Buus havde overskud til et godt raid på venstrekanten, inden han prikkede bolden videre til en fremadstormende Gemmer, der tog et træk forbi Thelander og tacklede bolden videre til Brock-Madsen, der sikkert sendte den i kassen til slutresultatet 2-1.

Det var en fortjent sejr sikret i det 95. minut og en fantastisk forløsning for hjemmeholdet.

AC Horsens spiller kamp igen søndag den 7. marts klokken 18.00, når ”de gule” møder FC Nordsjælland på udebane.

AC Horsens – AaB 2-1 (1-0)
1-0 Lirim Qamili (31.)
1-1 Mathias Ross (90.)
2-1 Nicolai Brock-Madsen (95.)

AC Horsens: Delac, Buus, Reese, Kiilerich (Gomez, 61.), Ludwig, Dyhr (Nymann, 78.), Gemmer, Hansson, Prip (Hlynsson, 90.), Qamili (Thorsen, 78.), Brajanac (Brock-Madsen, 61.).

AaB: Rinne, Børsting (Pallesen, 78.), Granli (Ross, 61.), Thelander, Klitten, Prica (van Weert, 78.), Fossum, Ferreira, Hannesbo (Højholt, 60.), Rufo, Samuelsen.

Advarsel, AC Horsens: Ingen

Advarsel, AaB: Samuelsen (50.), Højholt (80.)

Dommer: Peter Kjærsgaard

Du kan finde statistik om kampen på superliga.dk.