Gul triumf i Aarhus


17. marts 2012

AC Horsens leverede en forrygende indsats mod AGF, der blev besejret med 3-1 i egen hule. Martin Retov indledte målfesten og Kenan Hajdarevic scorede til 2-0, inden Stephan Petersen reducerede. Retov lukkede fodboldfesten med en frisparksperle til 3-1.

”De Gule” var kommet til Aarhus for at hente alle tre point, og det viste holdet fra første fløjt. AGF’erne blev mødt af et AC-hold, der leverede en taktisk fremragende kamp, og Mølbys mandskab formåede at lukke ned for værternes omstillingsspil og kanter. AC-spillerne var kampen igennem aggressive, gode i duelspillet og organisationen var skarp.

I kampens første minutter kom Johan Absalonsen frem til et par udmærkede forsøg, men uden at udfordre Steffen Rasmussen for alvor. Aron Johannsson stod for hjemmeholdets første forsøg, da han langt udefra headede på kassen efter 20 minutters spil, men forsøget strøg over mål.  Midt i 1. halvleg skabte Henrik Toft ravage i AGF’ernes felt af flere omgang, men hjemmeholdet slap med skrækken. Det gjorde Robert Veselovsky også i det 25. minut, da han stormede ud af sit mål for at afværge en friløber til Stephan Petersen, og han tog desværre hånden til hjælp. Heldigvis vinkede dommeren afværgende.

Halvlegens eneste scoring blev sat ind af Martin Retov, der et minut før pausen opsnappede en sløj AGF-clearing og smed bolden ind bag Steffen Rasmussen. Fantastisk afslutning på 1. halvleg af AC Horsens, der også kom godt i gang efter pausen. Og det var blandt andet takket være glimrende aktioner af Ken Fagerberg, der gjorde et fremragende indhop i stedet for Johan Absalonsen, der måtte udgå med en fibersprængning i baglåret.

AGF viste tænder i det 56. minut, hvor Stephan Petersen firsttimede Søren Bergs udmærkede indlæg lige forbi stolpen. I den anden ende fik Niels Lodberg en gylden mulighed for at bringe "De Gule" på 2-0 et minut senere. Adam Eckersley nedlagde en velspillende Lasse Kryger, og AC-anføreren skulle som sædvanligt sparke fra pletten. Desværre var sparket hverken hårdt eller præcist nok, og Steffen Rasmussen blev den store i duellen. I det 70. minut blev Søren Larsens mål annulleret pga. offside. To minutter senere var Ken Fagerberg på spil med en enkeltmandspræstation, der fik Atle Roar Håland til at ligne en midterforsvarer i slowmotion, og den svenske angriber tvang Steffen Rasmussen til at give hjørnespark.

Søren Larsen havde bolden i netmaskerne igen i det 74. minut, men endnu engang fik han scoringen annulleret pga. offside. Et minut efter faldt 2-0 målet. Ken Fagerberg styrede mod kassen og fandt indskiftede Kenan Hajdarevic foran mål, og Hajdarevic svigtede ikke mod den klub, som han nåede at repræsentere i seks år. Han lagde stille og roligt bolden forbi Steffen Rasmussen.

Stephan Petersen bragte unødvendig spænding tilbage i kampen, da han reducerede fire minutter før tid, men kort før slutfløjtet lukkede Martin Retov luften ud af kampen og hjemmeholdets tilskuere, da han drejede et frispark helt op i krogen. Fremragende mål og fremragende – og fortjent – AC-sejr i Aarhus.

Sejren bringer AC Horsens op på tredjepladsen med 35 point.

Matchfacts:

AGF – AC Horsens 1-3 (0-1)

0-1 Martin Retov (44.)

0-2 Kenan Hajdarevic (75.)

1-2 Stephan Petersen (86.)

1-3 Martin Retov (89.)

AC Horsens:

Robert Veselovsky

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Niels Lodberg, Anders Nøhr

Lasse Kryger, Martin Retov, Janus Drachmann, Jeppe Mehl

Henrik Toft, Johan Absalonsen

Indskiftninger:

32. Ken Fagerberg (Johan Absalonsen)

52. Kenan Hajdarevic (Henrik Toft)

65. Mads Agesen (Morten Rasmussen)

AGF:

Steffen Rasmussen

Arthur Sorin, Atle Roar Håland, Anders Kure, Adam Eckersley

Søren Berg, Martin Jørgensen, Hjalte Nørregaard, Stephan Petersen

Aron Johannsson, Davit Skhirtladze

Indskiftninger:

45. Søren Larsen (Davit Skhirtladze)

59. Osama Akharraz (Aron Johannsson)

79. Kasper Povlsen (Atle Roar Håland)

Advarsler:

37. Hjalte Nørregaard

84. Anders Nøhr

Tilskuere:

10.245

Dommer:

Anders Poulsen

Foto: badenfoto.dk