Gul arbejdssejr i Herfølge


31. august 2014

AC Horsens vandt her til eftermiddag med 2-0 over HB Køge, og det var den første gule sejr på Herfølge Stadion siden den 15. maj 1977. Sejren blev grundlagt af Troels Kløve, der scorede til 1-0 i det 34. minut, og Jacob Berthelsen lukkede kampen med 2-0 målet i det 65. minut.

Værterne kom – som forventet - ud til kampen med masser af aggressivitet i presspillet, og Jakob Busk var en rigtig god mand for AC Horsens i dag. Den stærke keeper måtte i aktion allerede efter 16 sekunders spil, da Bruninho røg igennem, men han tabte – ligesom en del holdkammerater – den direkte duel med Busk. I det sjette minut blev Brandao spillet i dybden, men han høvlede bolden langt over mål.

AC Horsens arbejdede sig godt ind i kampen efter de første 10-15 minutter, men Bruninho var på spil igen i det 16. minut, da han resolut trykkede af mod forreste stang, og Busk måtte reagere hurtigt. I den anden ende viste Troels Kløve klassen minuttet efter, da han trak ind fra venstrekanten og sendte et projektil mod kassen, men Frederik Due reddede flot i fuld længde. I det 20. minut satte André Bjerregaard sig igennem i den modsatte side, strøg mod baglinjen og fandt Troels Kløve inde foran mål. Desværre var der tæt trafik i feltet, og Kløves skud blev blokeret.

Det var også Kløve og Bjerregaard, der var i centrum med flot et to-spil, da ”De Gule” bragte sig foran, og Kløve udplacerede elegant HB Køge-keeperen. Hjemmeholdet pressede på for udligningen i de efterfølgende minutter, og det var tæt på at blive farligt et par minutter efter målet, da en fejl i den gule defensiv gav en stor chance til Brandao, men Busk hev en super redning ud af ærmet. Tre minutter senere var AC-defensiven for inkonsekvent, og bolden strøg hen til Bruninho tæt under mål, men igen stod Busk fremragende i vejen.

AC Horsens red dog stormen af frem mod pausen, og i det 44. minut var Jude Nworuh ikke langt fra at score til 2-0, da Frederik Helstrup brød et angreb og sendte ham i dybden. Desværre nåede keeperen helt ud og hentede afslutningen, der havde retning mod det lange hjørne.

Pausen blev brugt på gule justeringer, og det kunne ses på banen i 2. halvleg, hvor HB Køge ikke skabte nævneværdige chancer. Kristian Andersen og Bruninho forsøgte sig fra distancen, men uden for alvor at teste Busk, og i stedet blev der scoret i den anden ende. Jacob Berthelsen dukkede op ved forreste stang på Thomas Kortegaards hjørnespark, og han snittede bolden ind i det lange hjørne.

To minutter senere sendte Philip Zinckernagel en bold på tværs af AC-feltet, og Nikolaj Hansen var ikke mange centimeter fra at nå den, men ellers havde ”De Gule” styr på værterne. Mathias Nielsen havde bolden i netmaskerne, men målet blev annulleret på grund af offside.

I slutminutterne var der store tilbud til Mads Aaquist og Jude Nworuh, men der blev ikke scoret flere mål, og AC Horsens kunne sætte tre point ind på kontoen efter en fantastisk arbejdssejr.

Sejren betyder, at AC Horsens hopper op på ottendepladsen i NordicBet Ligaen.

Matchfacts:
HB Køge – AC Horsens 0-2 (0-1)
0-1 Troels Kløve (34.)
0-2 Jacob Berthelsen (65.)

AC Horsens:
Jakob Busk
Thomas Kortegaard, Sonni Nattestad, Jacob Berthelsen, Frederik Helstrup
Troels Kløve, Janus Drachmann, Mathias Nielsen, André Bjerregaard
Martin Lund
Jude Nworuh

Indskiftninger, AC Horsens:
63. Mads Aaquist (Martin Lund)
63. Steffen Kielstrup (Frederik Helstrup)
86. Martin Retov (Mathias Nielsen)

Advarsler, AC Horsens:
37. Mathias Nielsen

HB Køge:
Frederik Due
Anders Nielsen, Luka Bogdan, Alexander Ludwig, Kristian Pedersen
Rasmus Nielsen
Philip Zinckernagel, Kristian Andersen, Sylvester Seeger, Bruninho
Brandao

Indskiftninger, HB Køge:
61. Nikolaj Hansen (Kristian Andersen)
75. Samuel Owolabi (Sylvester Seeger)
78. Justin Shaibu (Rasmus Nielsen)

Advarsler, HB Køge:
29. Brandao
84. Philip Zinckernagel

Tilskuere:
1.211

Dommer:
Benjamin Willaume-Jantzen

Foto: Lars Reese