Fortjent og forløsende sejr over Lyngby


3. april 2015

I går vandt AC Horsens fuldt fortjent 1-0 over Lyngby i 22. runde i 1. Division på CASA Arena Horsens. Efter en første halvleg uden de store begivenheder eller målchancer, skete der mere efter pausen. I 73. minut faldt afgørelsen, da Kjartan Henry Finnbogason sikkert scorede på det straffespark, der få øjeblikke forinden blev begået mod Jeppe Mehl. Samtidig fik Lyngbys Lasse Fosgaard marchordre, og med en mand i undertal kunne de kongeblå ikke stille mere op.

Fra kampens start var det ”De Gule”, der havde mest spil, og enkelte målchancer blev det da også til. I 5. minut havde 100-kamps jubilaren Troels Kløve en god afslutning, der strøg over mål. Få minutter senere var det Kjartan Henry Finnbogason, som havde en god afslutning, men den blev flot reddet af gæsternes målmand Nicklas Højlund. I slutningen af første halvleg kom Lyngby lidt ind i kampen, dog uden at det overhovedet førte frem til målchancer. Ellers blev både første halvleg og kampen i det hele taget præget af de i alt otte advarsler og et enkelt rødt kort, som dommer Mads Kristoffer-Kristoffersen nåede at stange ud i påskekulden på CASA Arena Horsens.

Efter pausen tog ”De Gule” for alvor fat i kampen. I 48. minut kom anfører Janus Drachmann frem til en god afslutning efter et frispark, der blev spillet på tværs foran feltet. I 58. minut sendte Steffen Kielstrup kampens største målchance på undersiden af overliggeren. Få minutter senere satte samme Kielstrup Kløve i scene. Jubilaren afsluttede hårdt og tæt under mål, men igen fik gæsternes målmand Nicklas Højlund bokset det nærgående forsøg af vejen.

I 73. minut gik den dog ikke længere for Lyngby og Højlund. Jeppe Mehl driblede ind i straffesparksfeltet, og her blev han hægtet af Lasse Fosgaard. Lyngby-kantspilleren fik sit andet gule kort for den forseelse. Islændingen Kjartan Henry Finnbogason bankede sikkert det efterfølgende straffespark i mål til stor jubel for langt hovedparten af de 1.023 tilskuere. Bagud 1-0 og en mand i undertal var opgaven håbløs for gæsterne. Lyngby foretog en dobbeltudskiftning, og i kampens sidste minutter satsede de det hele på dødboldene. Nøjagtigt som i første halvleg formåede de ikke at skabe nogen nævneværdige målchancer, og det siger meget, at Frederik Rønnow ikke havde én eneste rigtig redning.

Dermed vandt AC Horsens 1-0 over Lyngby, og det var fuldt fortjent. Det var også en forløsende sejr, fordi den med et pennestrøg sletter to kedelige statistikker på én gang. Det var både den første hjemmesejr i 1. Division siden søndag den 19. oktober, 2014 hvor AB blev besejret 3-1. Samtidig var det første gang, at AC Horsens spillede til nul siden onsdag den 17. september, 2014, hvor AC Horsens vandt med 1-0 i Roskilde.

Eneste dryp af malurt i bægeret er, at dommer Mads Kristoffer-Kristoffersens uddelte hele otte gule kort og et rødt kort. Det svækker AC Horsens voldsomt til kampen mod AB i Gladsaxe på mandag, 2. Påskedag, hvor både anfører Janus Drachmann og Steffen Kielstrup afsoner karantæne. Nu kan ”De Gule” nyde sejren henover påsken, inden der venter en ny og helt anden, men også meget svær kamp mod AB på Gladsaxe Stadion på mandag.

 

Kampfakta:

AC Horsens-Lyngby Boldklub 1-0 (0-0)

73. Kjartan Henry Finnbogason (Straffe) 1-0.

 

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Jacob Berthelsen, Morten Rasmussen, Bubacarr Sanneh, Thomas Kortegaard

Jeppe Mehl, Janus Drachmann, Steffen Kielstrup, Troels Kløve

Jude Nworuh, Kjartan Henry Finnbogason

 

Udskiftninger:

59. Jude Nworuh ud, Martin Lund ind.

86. Kjartan Henry Finnbogason ud, André Bjerregaard ind.

90. Jeppe Mehl ud, Mathias Nielsen ind.

 

Advarsler:

14. Steffen Kielstrup.

18. Jeppe Mehl.

30. Kjartan Henry Finnbogason.

71. Janus Drachmann.

 

Lyngby Boldklub:

Nicklas Højlund

Casper Højer Nielsen, Rasmus Minor Petersen, Mads Nordam, Andreas Ravn

Martin Andersen, Jesper Christjansen, Bror Blume, Lasse Fosgaard

David Boysen, Patrick Mortensen

 

Udskiftninger:

66. Andreas Ravn ud, Valon Ljuti ind.

80. Bror Blume ud, Lee Rochester ind.

80. Martin Andersen ud, Jesper Blicher ind.

 

Advarsler:

42. Casper Højer Nielsen.

60. Lasse Fosgaard.

73. Lasse Fosgaard (dermed også rødt kort).

82. Mads Nordam.

 

Man of the match: Kjartan Henry Finnbogason.

1.023 tilskuere.

Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen.

 

Foto: Badenfoto.dk