Forløsende sejr til ”De Gule”

17. august 2014

AC Horsens hentede sæsonens første sejr i NordicBet Ligaen, da AB blev besejret med 1-0 på CASA Arena Horsens.  Jude Nworuh blev matchvinder, da han sendte Frederik Helstrups fremragende indlæg i netmaskerne fem minutter før pausen.

Regnen silede ned over CASA Arena Horsens før, under og efter kampen, og det holdt nogle tilskuere fra AC Horsens’ hjemmebane i eftermiddag, men dem der trodsede regnen leverede en glimrende opbakning. De kunne se et hjemmehold med masser af aggressivitet, vilje og hårdhed i duellerne, og der var blot spillet et par minutter, da Martin Lund testede overliggeren med et fremragende skud fra kanten af feltet.

Efter et kvarters spil måtte AB-målmand Jannich Storch ud i fuld længde for at redde Troels Kløves skud, der havde kurs mod det lange hjørne, og der var desværre ikke en AC-spiller til at udnytte riposten.
Gæsterne fra AB forsøgte sig også et par gange i 1. halvleg, og Younes Namli var tættest på i det 26. minut, da han forsøgte at dreje bolden i netmaskerne, men den strøg lige forbi stolpen.
I det 38. minut var Simon Bræmer tæt på at slippe igennem, men Frederik Helstrup bremsede ham med en super aktion, og et par minutter senere tog venstrebacken et uimodståeligt rush på venstrekanten. Han sendte et perfekt, fladt indlæg ind foran kassen, hvor Jude Nworuh kom stormende og sendte bolden i nettet.

AB kom bedst fra land efter pausen, og Simon Bræmer var på spil allerede i det første minut, men uden at score, og to minutter senere var Bræmer i hovedrollen igen. Thomas Kortegaards tilbagelægning blev opsnappet af AB-angriberen, der styrede ned mod Jakob Busks mål, men debutanten Sonni Nattestad afværgede situationen. Det var i øvrigt Nattestads første kamp for ”De Gule”, og han debuterede i overbevisende stil.

10 minutter inde i 2. halvleg burde Niclas Balleby have bragt AC Horsens foran med 2-0 i en situation, hvor løb og aflevering gik op i en højere enhed. Balleby tog det helt rigtige løb ind i banen fra højrekanten, og det så Janus Drachmann, der fandt ham med en millimeterpræcis stikning. Desværre fik Balleby ikke ordentligt træf på bolden, da han skulle afslutte. Balleby var tæt på igen i det 69. minut, da bolden efter gode kombinationer mellem Jude Nworuh og Martin Lund landede hos ham, men desværre reddede Storch bolden ud til hjørnespark.

Chancerne var til det, men 2-0 målet faldt ikke på CASA Arena Horsens, og derfor lurede udligningen i slutminutterne, hvor gæsterne sendte bolden på overliggeren. Nattestad leverede endnu en glimrende aktion på Kristian Uth et par minutter før tid, og det blev lidt for hektisk i overtiden, men AC Horsens vandt fortjent.

Dermed hentede ”De Gule” endelig sæsonens første NordicBet Liga-sejr.