Flot sejr i Helsingør


10. april 2016

AC Horsens var søndag eftermiddag i FC Helsingør. Hidtil i sæsonen har De Gule ikke kunnet overvinde sjællænderne, da de to foregående kampe begge er endt uafgjort. Denne gang lykkedes det dog for Bo Henriksens tropper at hente fuld gevinst via en flot 3-0 sejr.

Fra kampens start var Bubacarr Sanneh tilbage i midterforsvaret efter en skade, men Aleksandar Stankov var ude efter hans skulderuheld mod HB Køge. Det gav igen plads til Andre Bjerregaard i front sammen med Finnbogason.

AC’erne var i teten gennem næsten hele 1. halvleg, hvor holdet var pågående og aggressive overfor FC Helsingør, der gerne ville holde bolden i egne rækker. Efter 13 minutter var Lasse Kryger tæt ved at lave et drømmemål, da han flugtede bolden på overliggeren.

Målet kom dog efter 35 minutter. Conor O’Brien sparkede frispark og bolden faldt ned for fødderne af Jonas Gemmer, der fra kanten af feltet følte bolden i nettet til 1-0.

Efter målet og i slutningen af første halvleg, overtog hjemmeholdet initiativet. Det gav en stor chance efter 40 minutter, hvor Frederik Møller måtte redde på stregen. Kort efter var det Niclas Dannevang der med en fin redning tog sig af et frit skud fra FC Helsingørs Anders Holst. Derved blev det ved 1-0 til De Gule ved pausen.

Fra 2. halvlegs start var det et meget aggressivt hjemmehold der kom på banen, og det meste af halvlegen havde De Gule nok at gøre med at forsvare 1-0 føringen. Bubacarr Sanneh måtter efter 65 minutter desværre igen udgå med en skade, og det gav plads til Joseph Mensah på midtbanen, mens Mathias Nielsen gled ind på Bubacarrs plads i forsvaret.

En Helsingør udligning lå længe i luften, men især en stærkt spillende Niclas Dannevang var med til at holde hjemmeholdet fra fadet. I stedet for en udligning lukkede De Gule kampen med 2 mål i det 84. og 85. minut.

Først var det et langt indkast fra Mathias Nielsen der blev snittet videre. Foran målet dukkede Andre Bjerregaard på og snittede bolden med hovedet ind over stregen til 2-0.

Minuttet efter var det Niclas Dannevang der med et langt udspark fandt Kjartan Finnbogason. Oppe mod to modstandere sled islændingen sig fri, afdriblede Helsingør keeperen og satte bolden i nettet til slutresultatet 3-0.

En rigtig flot sejr på en svær udebane, og for tredje kamp i træk holdt De Gule modstanderne fra at score. Med sejren indtager AC Horsens andenpladsen i Bet 25 Ligaen foran Vejle og Silkeborg, der tilmed har spillet en kamp mere end AC Horsens.

 

Kampfakta:

FC Helsingør - AC Horsens 0-3 (0-1)

 

Mål:

35. min. 0-1 Jonas Gemmer

84. min. 0-2 Andre Bjerregaard

85. min. 0-3 Kjartan Finnbogason

 

Startopstilling:

AC Horsens:

Niclas Dannevang

Mikkel Jespersen, Bubacarr Sanneh, Frederik Møller, Peter Nymann

Jonas Gemmer, Conor O’Brien, Mathias Nielsen, Lasse Kryger

Kjartan Finnbogason, Andre Bjerregaard

 

752 tilskuere i Helsingør

Foto: Reese Photography