Fjerde sejr på stribe - men det holdt hårdt


17. april 2016

AC Horsens hentede med dagens 2-1 sejr den fjerde sejr på stribe. Gevinsten lod dog vente lidt på sig, da det først var i det 90. minut Kjartan Finnbogason kunne sikre sejren.

AC Horsens havde op til kampen flere tvivlsomme spillere, men både Jeppe Mehl og Bubacarr Sanneh var blevet klar, og indgik i startopstillingen. Dertil var Aleksandar Stankov tilbage i truppen og startede på bænken.

Kampen startede flyvende for De Gule. Allerede i første minut kom hjemmeholdet frem til to gode chancer. Først til Andre Bjerregaard, der dog blev blokeret af Roskilde målmanden, og derefter et langt indkast der blev headet på overliggeren. Allerede i det 3. minut kom endnu en stor chance efter et langt indkast til Kjartan Finnbogason, som Bubacarr Sanneh headede videre.

Efter den hæsblæsende start forblev De Gule i førertrøjen gennem det meste af 1. halvleg. Dog skabte FC Roskilde efter 10 minutter en stor chance, da et fladt indlæg tæt under mål krævede en flot fodparade af Niclas Dannevang. Kort tid efter lignede det et klar straffespark i modsatte ende, da Bubacarr Sanneh blev hevet ned, men fløjten forblev tavs.

På trods af den flotte start, gik det dog galt for hjemmeholdet i det 21. minut. Et hurtigt kontraangreb gav chancen i feltet til Morten Nielsen, der sikkert sparkede bolden fladt i nettet til 1-0 føring til Roskilde.

Resten af 1. halvleg gav flere halve chancer til De Gule, men uden held. FC Roskilde var sjældne gæster i Horsens enden af banen, men alligevel gik udeholdet til pause med en 1-0 føring.

AC Horsens var klart toneangivende i første halvleg, men kampen blev mere lige fra starten af 2. halvleg, hvor Roskilde fik lov at have bolden mere. En enkelt halv chance blev det til fra gæsterne efter 60. minutter, hvor der opstod en chance til FC Roskildes Morten Nielsen, men hans forsøg gik langt forbi

Som tiden gik i 2. halvleg, så det ikke ud til at dette skulle være dagen der skulle give endnu 3 points til De Gule. Spillet hængte ikke så godt sammen som i de forrige kampe, og FC Roskilde stod godt i deres organisation. Det gjorde at De Gule forfaldt til lidt for mange lange bolde som var guf for Roskilde forsvaret.

Selvom spillet ude på banen ikke var i topklasse, lagde De Gule dog et hårdt tryk på Roskilde forsvaret, hvor der flere gange var halve chancer på vej, når især Lasse Kryger og Kjartan Finnbogason qua deres fysik maste Roskilde forsvaret.

Det fysiske tryk gav pote efter 77 minutter. Et indlæg fra venstresiden, der efter et par kontraer faldt ned for fødderne af Delphin Tshiembe, endte med et kraftfuldt hovedstød der sendte bolden sikkert i nettet bag Frederik Schram i målet.

Nu jagtede De Gule den fulde gevinst mod et udehold der virkede helt færdige. Masser af indlæg skabte gode chancer til De Gule, men først i det 90. minut kom forløsningen. Endnu en høj bold blev sendt ind i feltet, hvor Andre Bjerregaard headede klatten ned for fødderne af Kjartan Finnbogason, som sendte den det sidste stykke vej ind over linien til en 2-1 sejr til De Gule.

Med sejren rykkede AC Horsens igen tilbage på 2. pladsen i Bet 25 Ligaen med 47 points. 2 point mere end Silkeborg på 3. pladsen, og endnu vigtigere 4 points mere end Vejle på 4. pladsen. De Gule har tilmed en kamp i baghånden qua den udsatte kamp mod Vendsyssel FF som spilles på onsdag.

Kampfakta:

AC Horsens - FC Roskilde 2-1 (0-1)

 

Mål:

21. min 0-1 Morten Nielsen

77. min 1-1 Delphin Tshiembe

90. min 2-1 Kjartan Finnbogason

 

Startopstillinger:

AC Horsens:

Niclas Dannevang

Frederik Møller, Bubacarr Sanneh, Mathias Nielsen, Peter Nymann

Mikkel Jespersen, Jonas Gemmer, Lasse Kryger, Jeppe Mehl

Andre Bjerregaard, Kjartan Finnbogason

 

FC Roskilde:

Frederik Schram

Anders Qvist, Nikolaj Steen Hansen, Morten Nielsen, Stefan Hansen

Mark Leth Pedersen, Jesper Bech, Mikkel Thygesen, Jan Kristiansen

Bajram Fetai, Mikkel Nøhr Christensen 

 

Udskiftninger:

AC Horsens:

48. min Jeppe Mehl ud - Jospeh Mensah ind

68. min Jonas Gemmer ud - Delphin Tshiembe ind

90. min Kjartan Finnbogason ud - Aleksandar Stankov ind

 

FC Roskilde:

45. min Anders Qvist ud - Anders Møller Christensen ind

72. min Mikkel Nøhr Christensen ud - Robert Larsen ind

 

Advarsler:

AC Horsens: Andre Bjerregaard, Mathias Nielsen

FC Roskilde: Bajram Fetai

 

Tilskuertal:

1.583

 

Man Of The Match:

Delphin Tshiembe