Fin præstation af ungt AC-mandskab trods nederlag


10. december 2019

OB startede i 4-3-3 med anfører Anders K. Jacobsen som højre kant, mens AC Horsens startede i den sædvanlige 4-4-2.

Første halvleg var lige med få chancer i begge ender. ”De gule” kom frem til den første store chance. Efter 11 minutter spillede Kjær en stikning til Jørgensen, der med et flot indlæg ramte Præst, der fra modsatte side var tæt på at score kampens første mål.

Tre minutter senere var det OB’s tur. Diagonal fra venstre til modsatte bagrum skabte problemer i det gule forsvarsspil, men afslutningen manglede præcision.

Efter 24 minutter kom kampens første mål. OB kombinerede sig igennem i deres venstre side, og et indlæg imellem 16-årige debuterende Hoff i målet og stopperparret kom OB først på; 1-0. Efter 30 minutter tabte AC Horsens bolden i opbygningsspillet, og Qvist måtte stoppe omstillingen; gult kort.

Begge hold fik endnu en stor chance i første halvleg. Først var det OB, der med en fin afslutning ramte stolpen, og lige efter kom Therkildsen godt igennem, men en tilfældig redning og stillingen 1-0 ved pausen.

Efter 51 minutter blev Therkildsen skiftet ud, og ind kom Asp. Asp skulle kun bruge et minut, så blev han sendt i dybden i en omstilling - flot træk ind foran OB’s forsvarsspiller, og herfra en hård afslutning ved OB-målmandens venstre fod; 1-1.

Stillingen holdt kun i 3 minutter, så steg en OB-spiller op efter et indlæg fra hjørne, og han headede bolden ind til en 2-1 føring til hjemmeholdet.

Fortsat tæt kamp, men efter 71 minutter fik OB et straffespark, som Anders K. Jacobsen sparkede ind til slutresultatet 3-1. ”De gule” manglede nu tre scoringer for at vinde gruppen, og der var et stort pres imod OB-målet, men den store chance kom ikke.

Flot præstation af ”de gule”, hvor mange viste sig frem. Især Frederik Jørgensen på højre back og Jacob Kongsmark i angrebet gjorde det godt. Også debuterende Anders Hoff i målet og Jeppe Kjær på højre kant leverede gode præstationer.

Dagens assistent Michael Hjortkjær udtalte efter kampen:

- Rigtig fin præstation over hele linjen. Vi skulle have vundet flere dueller i første halvleg og samtidig skulle vi have undgået de mange boldtab. Vi gjorde det dog fint i kæderne, og vi kom ud at løbe med deres bagkæde, hvor især Kongsmark var en fin dyb trussel. Anden halvleg blev lidt bedre i duellerne og med bolden, og fint at vi fik trykket OB ned til sidst, men det var bare for sent. Flot præstation af Jørgensen på højre back, der er begyndt at blive rigtig dygtig i defensive dueller. OB vandt dog fortjent i dag, men fremtiden er lysegul, lyder det fra Hjortkjær.

Dette var sidste reserveligakamp i efteråret. Næste kamp er ikke planlagt i det nye år.

Anders Hoff, Frederik Jørgensen, Erhan Masovic, Mikkel Qvist (anf), Jacob Torp (Kasper Engby), Jeppe Kjær, Mike Vestergaard (David Kruse), Jacob Linnet, Matthias Præst (William Førby), Jacob Kongsmark, Peter Therkildsen (Mark Asp)