Fantastisk holdindsats gav sejr over Brøndby


15. april 2012

De gule spillere arbejdede stenhårdt for hinanden her til aften, hvor Brøndby blev sendt hjem til Vestegnen med et 0-2 nederlag i bagagen. Martin Spelmann havde inden dagens kamp scoret i sæsonens første to opgør mod Brøndby, og i dag gentog han kunststykket en halv time ind i kampen. Johan Absalonsen, der også har en fortid hos de blå/gule, lukkede kampen fem minutter før tid – Martin Spelmann stod for oplægget.

De godt 7.000 tilskuere skabte en fantastisk ramme om kampen, og de blev vidner til en livlig start med AC Horsens i teten. Den aggressive start blev blandt andet understreget af, at Anders Nøhr var manden bag tre hjørnespark inden der var spillet fem minutter, men Brøndby slap med skrækken. Det gjorde hjemmeholdet også i det 24. minut, hvor Brøndby havde et forsøg på træværket.

Dennis Rommedahl fik en gylden mulighed for at bringe gæsterne foran efter en halv times spil, da han diskede op med en sublim førsteberøring på Daniel Stenderups diagonalaflevering, hvilket bragte ham alene med Frederik Rønnow, der dog blev den store i duellen med en klasseredning. Minuttet efter måtte Michael Tørnes hente bolden ud af netmaskerne i den anden ende. Kort inden havde han kastet bolden ud til Mike Jensen, der mistede den efter godt AC-pres, og Martin Spelmann, sendte køligt bolden i nettet med venstrebenet.

Brøndby kom aggressivt ud til 2. halvleg, hvor både Dennis Rommedahl, Simon Makienok og Nicolaj Agger kom frem til muligheder inden for de første syv minutter, men ingen af dem formåede at udfordre Frederik Rønnow. Efter godt en times spil var Ken Fagerberg på spil foran Brøndby-målet, men han gled i afslutningsøjeblikket, og et par minutter senere sendte den svenske angriber bolden forbi det lange hjørne – han burde nok have fundet Jeppe Mehl med en tværaflevering få sekunder inden afslutningen.

AC Horsens skabte en del chancer efter pausen, og både Jeppe Mehl, Kenan Hajdarevic og Ken Fagerberg kom frem til kvalificerede afslutninger, men ”De Gule” formåede først at lukke kampen i det 85. minut. Martin Spelmann satte sig igennem i højresiden og serverede bolden for Johan Absalonsen, der iskoldt udplacerede Michael Tørnes.

AC Horsens har nu holdt nullet i fire kampe i træk og har efter dagens sejr 45 point på tredjepladsen.

Matchfacts:

AC Horsens – Brøndby 2-0 (1-0)

1-0   Martin Spelmann (29.)

2-0   Johan Absalonsen (85.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Anders Nøhr

Lasse Kryger, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl

Johan Absalonsen, Kenan Hajdarevic

Indskiftninger:

63. Ken Fagerberg (Lasse Kryger)

83. Niels Lodberg (Morten Rasmussen)

86. Troels Kløve (Johan Absalonsen)

Brøndby:

Michael Tørnes

Anders Randrup, Dario Dumic, Daniel Stenderup, Daniel Norouzi

Dennis Rommedahl, Mike Jensen, Mikkel Thygesen, Michael Krohn-Dehli

Nicolaj Agger, Simon Makienok

Indskiftninger:

66. Jens Stryger Larsen (Nicolaj Agger)

80. Mathias Gehrt (Michael Krohn-Dehli)

Advarsler: Morten Rasmussen, Johan Absalonsen, Martin Retov, Dario Dumic

Tilskuere: 7.145

Man of the match: Martin Spelmann

Dommer: Michael Tykgaard

Foto: badenfoto.dk