Fantastisk arbejdssejr til ”De Gule” i Silkeborg


6. maj 2012

AC Horsens fightede sig til en 1-0 sejr i dagens opgør mod Silkeborg, der ellers var en mand i overtal i en halv times tid. Værterne var bedst i 1. halvleg, men ”De Gule” kom aggressivt ud fra pausen, og Troels Kløve blev matchvinder i det 53. minut, da han scorede for anden kamp i træk.

Silkeborg kom bedst ud af starthullerne, og i det sjette minut måtte en storspillende Frederik Rønnow hive en klasseredning ud af ærmet på Dennis Flintas hovedstød. AC Horsens havde tilløb til chancer, men helt farligt blev det ikke, og Niels Lodbergs forsøg efter en halv times spil var det farligste forsøg frem til Mads Agesen testede træværket med et hovedstød fire minutter før pausen.

”De Gule” virkede lidt trætte i 1. halvleg, men der var paradoksalt nok en anderledes friskhed over Mølbys mandskab efter pausen, og efter fem minutter lavede Janus Drachmann og Lasse Kryger forarbejdet til Martin Spelmanns forholdsvis store chance, men hans afslutning blev blokeret. Tre minutter senere afgjorde Troels Kløve kampen, da han scorede for anden kamp i træk. Niels Lodbergs afslutning blev blokeret, og bolden strøg hen til Lasse Kryger, der var ude af balance, og Troels Kløve fulgte op med en kølig afslutning, der passerede Lasse Heinze i Silkeborg-buret. Inden havde hjemmeholdets Marvin Pourié haft en friløber, men han tabte den direkte duel med Frederik Rønnow.

Kasper Risgård havde en stor mulighed for hjemmeholdet i det 63. minut, da han headede på mål i det lille felt, men endnu engang stod Frederik Rønnow i vejen. I situationen tog Christian Holst et hjørnespark til sig selv, hvilket Anders Nøhr bemærkede overfor dommer Anders Hermansen, der kvitterede med et gult kort. Desværre for Nøhr var det hans andet gule kort, og han måtte derfor forlade banen en halv time før slutfløjtet.

Lasse Kryger fik en gylden mulighed for at punktere kampen med 2-0 målet i det 69. minut. Forarbejdet stod André Bjerregaard for, da han tæmmede et udspark fra Frederik Rønnow og styrede mod baglinjen. Herfra fandt han Lasse Kryger foran mål, og han satte Jesper Mikkelsen med en smart finte, inden han bankede det store tilbud på overliggeren.  Med et kvarter igen var André Bjerregaard selv i afslutterens rolle, da han med ryggen til målet formåede at sende en farlig afslutning lige forbi stolpen.

Mod slutningen pressede Silkeborg på, og Christian Holst havde hjemmeholdets bedste mulighed for at bringe balance i regnskabet, men Frederik Rønnow reddede og satte endnu et clean sheet i banken.

AC Horsens hopper med sejren op på tredjepladsen i Superligaen med ligeså mange point som FC Midtjylland, der dog har en kamp i baghånden. Der er således lagt op til bronzebrag lørdag den 12. maj klokken 14.00, når midtjyderne gæster CASA Arena Horsens.

Efter kampen blev spillere, ledere og trænere informeret om den tragiske nyhed om Horsens’ borgmester Jan Trøjborg, der afgik ved døden tidligere i dag.  Alle mindedes borgmesteren.

Matchfacts:

Silkeborg IF – AC Horsens 0-1 (0-0)

0-1 Troels Kløve (53.)

Silkeborg IF:

Lasse Heinze

Daniel Pedersen, Thorbjørn Holst, Jesper Mikkelsen, Christopher Poulsen

Dennis Flinta, Frank Hansen, Jesper Bech, Christian Holst

Kasper Risgård, Marvin Pourié

Indskiftninger, Silkeborg IF:

56. Henrik Pedersen (Jesper Bech)

74. Martin Svensson (Daniel Pedersen)

84. Sune Kiilerich (Marvin Pourié)

Advarsler, Silkeborg: Dennis Flinta (45.), Daniel Pedersen (63.), Jesper Mikkelsen (91.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Mads Agesen, Anders Nøhr

Lasse Kryger, Janus Drachmann, Martin Retov, Troels Kløve

Martin Spelmann, Niels Lodberg

Indskiftninger, AC Horsens:

55. André Bjerregaard (Martin Retov)

66. Søren Jensen (Niels Lodberg)

73. Thomas Kortegaard (Troels Kløve)

Advarsler, AC Horsens: Anders Nøhr (38. og 63.), Frederik Rønnow (86.)

Tilskuere: 4.203

Dommer: Anders Hermansen

Foto: badenfoto.dk