Et point til ”De Gule” trods en mand i undertal i over en halvleg


23. september 2012

AC Horsens blev reduceret til 10 spillere kort før pausen i dagens kamp mod OB, men ”De Gule” fightede sig til det ene point via 2-2. Hjemmeholdet havde masser af energi og dynamik i det offensive spil, og boldomgangen var glimrende i store perioder af kampen. På negativsiden blev der givet for mange chancer væk til OB, der scorede to gange efter standardsituationer.

AC Horsens fik en drømmestart på kampen, da Thomas Kortegaard sendte et frispark ind i feltet i det sjette minut. Bolden sejlede forbi venner og fjender, og strøg i kassen ved den fjerneste opstander. ”De Gule” var bedre end OB i de første 15-20 minutter, men det fynske mandskab formåede alligevel at udligne i det 18. minut, og det var ungarske Krisztian Vadocz, der fuldstændig umarkeret kunne stige til vejrs og heade Espen Ruuds hjørnespark i kassen.

Tre minutter senere var hjemmebanedebuterende Jude Nworuh ikke meget fra at dreje Alexander Juel Andersens indlæg ind med hælen, og seks minutter senere var der fare på færde for OB igen, da Martin Spelmann efter småspil med Jude Nworuh strøg helt tæt på mål og afleverede på tværs af målet, men ingen AC-spillere havde søgt med i feltet.

Morten Rasmussen fik en advarsel for at begå frispark på Rasmus Falk i det 27. minut, og han fik endnu en advarsel i det 41. minut, da han fældede Hans Henrik Andreasen. Dermed måtte AC Horsens spille 10 mod 11 i over en halvleg.

2. halvleg var knap to minutter gammel, før Rasmus Falk vendte fantastisk med bolden og sendte Michael Silberbauer i dybden, men Thomas Kortegaard nåede godt tilbage. Fem minutter senere stod Thomas Kortegaard ved bolden i en situation, der mindede meget om 1-0 målet, men denne gang nåede Morten Skoubo at afværge frisparket, og bolden strøg lige forbi den ene stolpe.

I det 58. minut dumpede bolden tilfældigt hen til Kasper Larsen, der fyrede på kassen, men Frederik Rønnow gjorde sig bred.  Kort efter gik der et sus gennem publikum, da Jude Nworuh sendte bolden lige forbi stolpen i den anden ende.

Efter en times spil landede et godt AC-angreb hos Alexander Juel Andersen i højre side. Bashkim Kadrii gav sig god tid til at kigge på Juel Andersen, der lagde bolden tilrette og roligt lagde den over i det lange hjørne med venstreskøjten – super mål.

OB’s Rasmus Falk fik en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet syv minutter senere, da han fik en friløber, men han valgte at sende bolden langt over mål. Det var startskuddet til en række OB-afslutninger, og i det 72. minut manglede Morten Skoubos hovedstød ikke mange centimeter i at stryge i kassen – heldigvis landede bolden på den rigtige side af stolpen.  To minutter senere headede Marcus Pedersen et Falk-indlæg på stolpen, og i det 80. minut diskede Frederik Rønnow op med en super fodparade på Morten Skoubos afslutning – Skoubo var helt fri i afslutningsøjeblikket. I det 81. minut reddede Frederik Rønnow et hovedstød fra Marcus Pedersen, og bolden sprang på stolpen.

På det efterfølgende hjørnespark faldt den fynske udligning, da Morten Skoubo headede bolden ind på Lasse Kryger, hvorefter den havnede i netmaskerne.

Matchfacts:

AC Horsens – OB 2-2 (1-1)

1-0 Thomas Kortegaard (6.)

1-1 Krisztian Vadocz (18.)

2-1 Alexander Juel Andersen (60.)

2-2 Selvmål (81.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Thomas Kortegaard

Janus Drachmann, Martin Retov, Steffen Kielstrup, Troels Kløve

Martin Spelmann, Jude Nworuh

Indskiftninger, AC Horsens:

70. Mads Agesen (Jude Nworuh)

75. Lasse Kryger (Troels Kløve)

86. Ken Fagerberg (Martin Spelmann)

Advarsler, AC Horsens:

27. og 41. Morten Rasmussen

57. Martin Retov

65. Jude Nworuh

OB:

Jesper Christiansen

Espen Ruud, Anders Møller Christensen, Kasper Larsen, Bashkim Kadrii

Michael Silberbauer, Hans Henrik Andreasen, Krisztian Vadocz, Emil Larsen

Rasmus Falk, Morten Skoubo

Indskiftninger, OB:

46. Andreas Johansson (Emil Larsen)

70. Marcus Pedersen (Hans Henrik Andreasen)

83. Jakob Schoop (Krisztian Vadocz)

Advarsler, OB:

44. Anders Møller Christensen

76. Michael Silberbauer

Tilskuere: 3.356

Man of the match: Alexander Juel Andersen

Dommer: Lars Christoffersen

Klik her for at se statistikken fra dagens kamp.

Foto: badenfoto.dk