Effektiviteten til forskel


27. marts 2014

AC Horsens matchede AaB til fulde i spillet mellem felterne i aftenens pokalkamp, men AaB’erne var effektive og kunne rejse hjem med en 3-1 sejr.

Det var en mavepuster af de store, da Anders Due scorede til 1-0 efter et minut og fem sekunders spil, men AC-spillerne viste masser af karakter, og hjemmeholdet bød i den grad Superligaens tophold op til dans i resten af halvlegen. Steffen Kielstrup havde AC Horsens’ første nævneværdige forsøg, da han tvang Nicolai Larsen ud i fuld længde med sit skud fra kanten af feltet, og omkring den halve time var det også ved at brænde på foran AaB-buret. Anders Randrup forsøgte sig blandt andet med en afslutning på en returbold, men forsøget blev blokeret.

Fem minutter før pausen modtog Lasse Kryger en fin stikning fra Søren Jensen, og Kryger klappede til bolden fra en spids vinkel, men Nicolai Larsen var på plads ved forreste stang.

2. halvleg startede nogenlunde som 1. halvleg med et mål efter kort tid, og denne gang var det André Bjerregaard, der pandede Erik Marxens fine indlæg i kassen. Efterfølgende forsøgte både Bjerregaard og Kryger sig med afslutninger, men uden for alvor at teste AaB-keeperen.

AaB viste stor effektivitet, da Lukas Spalvis puttede nordjydernes første chance i 2. halvleg i kassen. Patrick Kristensen sendte et indlæg ind til forreste stang, hvor Spalvis var først på bolden, og han dirigerede den i mål. I det 77. minut reddede Lasse Heinze Kasper Risgårds afslutning fra tæt hold, men et minut senere lå bolden i netmaskerne igen. Endnu engang var Lukas Spalvis i målscorerens rolle, da han løftede bolden over Heinze.

Der er returkamp i Aalborg onsdag den 9. april klokken 17.45.

Matchfacts:
AC Horsens – AaB 1-3 (0-1)
0-1 Anders Due (2.)
1-1 André Bjerregaard (46.)
1-2 Lukas Spalvis (65.)
1-3 Lukas Spalvis (73.)

AC Horsens:
Lasse Heinze
Anders Randrup, Sebastien Ibeagha, Søren Jensen, Erik Marxen
Martin Retov
Lasse Kryger, Janus Drachmann, Steffen Kielstrup, Jeppe Mehl
André Bjerregaard

Indskiftninger:
69. Mikkel Agger (Steffen Kielstrup)
74. Thomas Kortegaard (Martin Retov)
81. Frederik Helstrup (Søren Jensen)

Advarsler:
70. Janus Drachmann

AaB:
Nicolai Larsen
Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann
Anders Due, Kasper Risgård, Thomas Augustinussen, Nicolaj Thomsen
Kasper Kusk, Lukas Spalvis

Indskiftninger:
69. Rasmus Würtz (Thomas Augustinussen)
81. Jeppe Curth (Lukas Spalvis)
84. Mathias Wichmann (Anders Due)

Advarsler:
13. Kasper Pedersen

Tilskuere:
2.323

Man of the match:
André Bjerregaard

Dommer:
Mads-Kristoffer Kristoffersen

Foto: badenfoto.dk