Drachmann-drøn sænkede AaB


31. marts 2012

Janus Drachmann blev matchvinder mod AaB, da han kort før pausen sendte bolden ind bag AaB’s målmand Nicolai Larsen med et tordendrøn. Sejren betyder, at ”De Gule” nu har 38 point på tredjepladsen.

Hjemmeholdet kom bedst ud af starthullerne og dominerede det første kvarters tid, men uden at skabe de store chancer. AaB arbejdede sig godt ind i kampen, og godt nordjysk spil i højresiden efter 17 minutters spil banede vejen for en chance til Nicklas Helenius, men han sendte bolden forbi mål.

AC Horsens havde succes med dybe bolde ned bag AaB’s bagkæde, men det blev lige ved og næsten i mange tilfælde. Som for eksempel da Alexander Juel Andersen først fandt Jeppe Mehl og derefter Martin Spelmann med bolde i dybden, men den sidste aflevering manglede den fornødne skarphed. Både Martin Spelmann og Henrik Toft kom frem til udmærkede afslutningsmuligheder efter godt en halv times spil, men udførelsen var ikke i top, og Nicolai Larsen klarede i begge tilfælde.

Træværket stod i vejen for gæsterne i det 38. minut, da Alexander Juel Andersen og Mathias Wichmann i fællesskab tacklede bolden op på overliggeren, men Frederik Rønnow, der spillede sin første superligakamp i dag, slap med skrækken. To minutter senere løb Jeppe Mehl direkte ind i et hjørnespark fra Martin Retov, men han skød desværre bolden lige forbi stolpen. Det trak op til en scoring, og den kom fire minutter senere, da Martin Retov sendte et frispark ind i AaB’s felt. Bolden blev clearet ud på kanten af feltet, hvor Janus Drachmann sagde ja tak, og viste fremragende sparketeknik ved at hugge bolden ind bag den sagesløse AaB-målmand.

AaB lurede på omstillinger i 1. halvleg, men Drachmanns kanonmål betød, at gæsterne kom længere frem på banen efter pausen. Det var dog Jeppe Mehl, der fik halvlegens første store chance, da han i det 48. minut blev spillet i en god position af Henrik Toft, og Mehl lobbede bolden over AaB-målmanden, men bolden blev ekspederet væk foran mål. Nicklas Helenius fik også en stor mulighed i den anden ende, men han fik ikke ordentlig ram på bolden, og den store chance løb ud i sandet.

I det 74. minut banede gode aktioner af Ken Fagerberg vejen for en stor chance til indskiftede Lasse Kryger, men Nicolai Larsen reddede flot. Seks minutter senere var Kasper Kusk på spil foran AC-målet, men Mads Agesen agerede redningsplanke.

AaB’s Chris Rolfe blev skiftet ind med 18 minutter tilbage af kampen, men han måtte forlade banen igen i overtiden, da han fik et rødt kort for at træde på Martin Spelmann. Kort efter fik Martin Spelmann en gylden mulighed for at lukke opgøret på Krygers flotte frispilning, men Nicolai Larsen blev den store i duellen.

Matchfacts:

AC Horsens – AaB 1-0 (1-0)

1-0 Janus Drachmann (44.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Anders Nøhr

Janus Drachmann, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl

Henrik Toft, Ken Fagerberg

Indskiftninger:

67. Lasse Kryger (Henrik Toft)

78. Mads Agesen (Morten Rasmussen)

78. Kenan Hajdarevic (Ken Fagerberg)

AaB:

Nicolai Larsen

Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Thomas Augustinussen, Jakob Ahlmann

Anders Due, Mathias Wichmann, Rasmus Würtz, Henrik Dalsgaard

Nicklas Helenius, Jeppe Curth

Indskiftninger:

56. Lucas Andersen (Mathias Wichmann)

72. Chris Rolfe (Henrik Dalsgaard)

72. Kasper Kusk (Anders Due)

Advarsler:

Thomas Augustinussen (43.), Kenneth Emil Petersen (51.)

Udvisning:

Chris Rolfe (91.)

Tilskuere:

3.705

Man of the match:

Janus Drachmann

Dommer:

Mads-Kristoffer Kristoffersen

Foto: badenfoto.dk