”De Gule” viste stor moral og sejrede i bronzebrag


12. maj 2012

Rilwan Hassan sørgede for en regulær chokstart for AC Horsens, da han satte sidste fod på et fantastisk angreb allerede i det femte minut, men ”De Gule” svarede tilbage allerede i det 22. minut med Niels Lodbergs udligning, og Ken Fagerberg gjorde det slemme ved sine tidligere holdkammerater, da han blev matchvinder med en kongekasse i det 36. minut.

FC Midtjyllands føringsmål blev sat ind efter et flot angreb i midtjydernes højre side efter fem minutters spil, da Rilwan Hassan takkede for tværafleveringen fra Sylvester Igboun ved at sende bolden ind bag Frederik Rønnow. AC-spillerne rystede dog hurtigt den tidlige føring af sig, og Ken Fagerberg var ikke mange centimeter fra udligningen efter et kvarters spil, da han sendte bolden lige forbi den ene stolpe efter et forsvarskiks af Martin Albrechtsen. To minutter senere brændte det på i den anden ende, da kommunikationen svigtede mellem Frederik Rønnow og Nabil Aslam – Søren Jensen nåede dog tilbage og sendte bolden væk med et befriende hovedstød.

Udligningen faldt i det 22. minut. Martin Retov tog et frispark fra midten af banen, og Søren Jensen headede på tværs fra sin position ved bageste stang. Her dukkede Alexander Juel Andersen op, og han sendte bolden ind foran mål, hvor Niels Lodbergs målsnude ikke svigtede. Lodberg havde i øvrigt blot været på banen i fem minutter på det tidspunkt. I stedet for at falde tilbage, så jagtede ”De Gule” føringsmålet og det kom i det 36. minut, da Ken Fagerberg udnyttede dårligt midtjysk opspil. Han tog et træk og fyrede bolden op i krogen, hvor den tog undersiden af overliggeren og strøg ind i netmaskerne. Fantastisk mål af Ken Fagerberg, og det fik stemningen på CASA Arena Horsens helt op i det røde felt.

FC Midtjylland kom godt ud fra pausen, og AC Horsens blev presset tilbage på banen i de første 10 minutter. Det førte til to store chancer. Efter fire minutter serverede Jesper Juelsgård en tværaflevering for Mads Albæk, der dog sendte det store tilbud forbi mål, og i det 55. minut headede Erik Sviatchenko på overliggeren.

Herefter gik luften ud af FCM-presset, og i stedet var det hjemmeholdets Lasse Kryger og Ken Fagerberg, der kom frem til et par udmærkede afslutninger, men mere skete der ikke i kampen.

AC Horsens har været plaget af skader her i foråret, og i dag måtte både Martin Spelmann og Søren Jensen udgå med skader.

Kort inden kickoff på CASA Arena Horsens blev der afholdt et minuts stilhed for at mindes Horsens’ afdøde borgmester Jan Trøjborg.

Matchfacts:

AC Horsens – FC Midtjylland 2-1 (2-1)

0-1 Rilwan Hassan (5.)

1-1 Niels Lodberg (22.)

2-1 Ken Fagerberg (36.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Søren Jensen

Lasse Kryger, Janus Drachmann, Martin Retov, Troels Kløve

Martin Spelmann, Ken Fagerberg

Indskiftninger, AC Horsens:

17. Niels Lodberg (Martin Spelmann)

46. Thomas Kortegaard (Søren Jensen)

80. André Bjerregaard (Ken Fagerberg)

Advarsler, AC Horsens:

Janus Drachmann (71.)

FC Midtjylland:

Jonas Lössl

Kolja Afriyie, Erik Sviatchenko, Martin Albrechtsen, Jesper Juelsgård

Danny Olsen, Izunna Uzochukwu, Mads Albæk, Jakob Poulsen, Rilwan Hassan

Sylvester Igboun

Indskiftninger, FC Midtjylland:

57. Tim Janssen (Mads Albæk)

67. Jonas Borring (Danny Olsen)

86. Jude Nworuh (Rilwan Hassan)

Advarsler, FC Midtjylland:

Ingen

Man of the match:

Ken Fagerberg

Tilskuere:

4.869

Dommer:

Henrik Nystrup Kragh

Foto: badenfoto.dk