”De Gule” vandt topkamp i Fredericia


18. august 2013

Topkampen på Monjasa Park mellem FC Fredericia og AC Horsens sluttede med en 5-2 sejr til ”De Gule”, der satte turbo på med tre mål på seks minutter i slutfasen.

AC Horsens fik ellers noget af en mavepuster mod et hjemmehold, der kom bedst ud af starthullerne. Bolden lå i netmaskerne bag Thomas Villadsen allerede efter tre et halvt minut, og det var Thomas Mikkelsen, der flot drejede bolden i kassen. ”De Gule” svarede dog godt igen, og udligningen faldt i det syvende minut, da Jeppe Mehl ved bageste stang hakkede Jude Nworuhs tværaflevering i kassen.

Herefter fik gæsterne bedre fodfæste, men hjemmeholdets Thomas Mikkelsen var ikke mange centimeter fra at bringe værterne i front i det 26. minut, men hans afslutning landede på stolpen. De fleste på Monjasa Park havde indstillet sig på pausestillingen 1-1, men Jeppe Mehl ville det anderledes. Jude Nworuh forsøgte sig med en afslutning, der blev blokeret, og Mehl var først over den, hvorefter han prikkede den det sidste stykke over stregen.

Lasse Kryger, der efterhånden har udviklet sig til at være frisparksspecialist, var ikke langt fra at føje endnu et frisparksmål til kontoen fem minutter efter pausen, men stolpen stod i vejen. Otte minutter senere faldt udligningen, og igen var Thomas Mikkelsen i skarpretterens rolle. Fire minutter senere manglede Troels Kløve de sidste centimeter, da han skulle sætte indersiden på Lasse Krygers giftige tværaflevering inde foran mål, og kort efter stod stolpen igen i vejen for Kryger, der forsøgte sig med et hovedstød. Jude Nworuh fulgte op og puttede bolden i kassen, men dommeren fløjtede for offside.

AC Horsens havde svært ved at få tingene til at fungere, og det førte til et par gode Fredericia-forsøg, hvor Morten Friis var tættest på, men bolden strøg lige forbi Villadsens mål.

Jakob Thychosen modtog sit andet gule kort med 10 minutter tilbage af kampen, og det blev skæbnesvangert for FC Fredericia. Lasse Kryger scorede endnu en frisparksperle på det efterfølgende frispark, og dermed var kampen reelt afgjort. AC Horsens satte turboen til i de sidste minutter, og hjemmeholdet gik i opløsning. Thomas Kortegaard serverede bolden for André Bjerregaard, der sikkert udplacerede Mads Markfoged i Fredericia-målet syv minutter før tid, og Jude Nworuh lukkede kampen til 5-2 fire minutter senere. Erik Marxen og André Bjerregaard stod for forarbejdet, og Nworuh var usvigelig sikker.

Dagens sejr betyder, at AC Horsens stryger til tops i NordicBet Ligaen, og der er lagt op til noget af et topopgør søndag den 25. august klokken 15.00, når Hobro IK – der har maksimumpoint på andenpladsen – gæster CASA Arena Horsens.

Nabil Aslam måtte desværre lade sig udskifte i det 18. minut med noget, der ligner en fiberskade i højre baglår.

Matchfacts:

FC Fredericia – AC Horsens 2-5 (1-2)

1-0 Thomas Mikkelsen (4.)

1-1 Jeppe Mehl (7.)

1-2 Jeppe Mehl (45.)

2-2 Thomas Mikkelsen (58.)

2-3 Lasse Kryger (81.)

2-4 André Bjerregaard (83.)

2-5 Jude Nworuh (87.)

AC Horsens:

Thomas Villadsen

Anders Randrup, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Erik Marxen

Lasse Kryger, Steffen Kielstrup, Martin Retov, Jeppe Mehl

Jude Nworuh, Troels Kløve

Indskiftninger:

18. Søren Jensen (Nabil Aslam)

75. André Bjerregaard (Jeppe Mehl)

80. Thomas Kortegaard (Troels Kløve)

Advarsler:

47. Steffen Kielstrup

FC Fredericia:

Mads Markfoged

Marc Pedersen, Pierre Kanstrup, Jakob Thychosen, Andreas Moos

Jesper Luth, Christopher Geertsen, Christian Ege Nielsen, Ayinde Lawal

Jesper Christiansen, Thomas Mikkelsen

Indskiftninger:

46. Nikolaj Hagelskjær (Marc Pedersen)

46. Martin Mikkelsen (Christopher Geertsen)

75. Morten Friis (Thomas Mikkelsen)

Advarsler:

33. Marc Pedersen

49. og 79. Jakob Thychosen

Tilskuere:

1.876

Dommer:

Kasper Madsen