”De Gule” er over stregen efter 2-0 sejr over Silkeborg IF


13. maj 2013

AC Horsens’ spillere leverede en mandfolkepræstation mod Silkeborg IF her til aften, og Mølbys drenge kunne gå fra banen med en 2-0 sejr. De tre point betyder, at ”De Gule” bytter plads med Brøndby IF, der sammen med Silkeborg IF må indtage de to nederste pladser i Superligaen.

Hjemmeholdet viste sig godt frem foran et entusiastisk hjemmepublikum, der for tredje gang i træk dannede en fornem kulisse på CASA Arena Horsens. De knap 4.700 tilskuere fik noget at juble over allerede i det 10. minut, da Jude Nworuh og Martin Spelmann i fællesskab erobrede bolden i Silkeborgs venstre side. Spelmann satte turboen til og sprintede ned mod Gunnar Nielsens mål, og Silkeborg-keeperen måtte diske op med en god redning på Martin Spelmanns knaldhårde afslutning. Riposten var Henrik Toft hurtigst over, og han fik akrobatisk vippet bolden ind mod netmaskerne, og Gunnar Nielsen fumlede bolden det sidste stykke over stregen.

AC Horsens’ defensiv holdt gæsterne fra chancer, og de løsnede end ikke et skud på mål før pausen. I den anden ende forsøgte Steffen Kielstrup sig med et langskud omkring den halve time, men uden at score, og et par minutter før pausefløjtet viste Martin Spelmann sig fra sin bedste side igen. Han brød igennem i AC Horsens’ venstre side og satte først Sune Killerich af, inden han sagde farvel til Jesper Mikkelsen, og han sluttede af med et glimrende skud på mål, men Gunnar Nielsen reddede flot.

Silkeborg IF kom godt ud fra pausen og sværmede omkring AC Horsens’ mål, men det blev ikke for alvor farligt før i det 70. minut, hvor Kasper Risgård tæt under mål headede et stort tilbud over kassen. Et kvarter inden blev Troels Kløve snydt for et klokkeklart straffespark begået af Jesper Bech.

Gæsternes Nicolaj Ritter modtog sit andet gule kort efter en times spil, og dermed var det endnu mere opad bakke for Silkeborg, der måtte se AC Horsens rulle det ene angreb efter det andet ned mod Gunnar Nielsens mål. Velspillende Troels Kløve var i fokus igen i det 74. minut, da han fandt André Bjerregaard i dybden med en super stikning, men Bjerregaard måtte se Gunnar Nielsen komme godt ud af sit mål og blive den store i duellen. Et minut senere fik Troels Kløve en gylden mulighed for at score til 2-0, da han modtog bolden i feltet midt for mål efter godt forarbejde af Ken Fagerberg, men han tøvede i situationen og tog et træk i stedet for at afslutte første gang, og så løb chancen ud i sandet.

Silkeborg IF satsede i slutminutterne, og det udnyttede Martin Spelmann til at lukke opgøret til 2-0 efter Ken Fagerbergs forarbejde.

AC Horsens skal i kamp igen allerede på torsdag, når turen går til Haderslev for at møde SønderjyskE.

Matchfacts:

AC Horsens – Silkeborg IF 2-0 (1-0)

1-0 Selvmål (10.)

2-0 Martin Spelmann (90.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Mads Agesen, Thomas Kortegaard

Martin Spelmann, Steffen Kielstrup, Janus Drachmann, Troels Kløve

Henrik Toft, Jude Nworuh

Indskiftninger, AC Horsens:

57. André Bjerregaard (Henrik Toft)

65. Ken Fagerberg (Jude Nworuh)

Advarsler, AC Horsens:

30. Mads Agesen

62. Jude Nworuh

69. Janus Drachmann

85. Ken Fagerberg

Silkeborg IF:

Gunnar Nielsen

Daniel Pedersen, Sune Kiilerich, Jesper Mikkelsen, Nicolaj Ritter

Nicolaj Køhlert, Dennis Flinta, Jeppe Illum, Kasper Risgård

Martin Svensson, Marvin Pourié

Indskiftninger, Silkeborg IF:

46. Jesper Bech (Jeppe Illum)

62. Ari Mohr Jonsson (Marvin Pourié)

Advarsler, Silkeborg IF:

42. og 59. Nicolaj Ritter

80. Jesper Mikkelsen

85. Kasper Risgård

Man of the match:

Henrik Toft

Tilskuere:

4.671

Dommer:

Lars Christoffersen

Foto: badenfoto.dk