Bittert nederlag i Parken


22. april 2012

Bryan Oviedo blev matchvinder i dagens kamp mellem AC Horsens og FC København i Parken, da han sendte 2-1 målet i nettet 20 minutter før tid. César Santin havde bragt værterne foran inden pausen, og Ken Fagerberg udlignede efter godt en times spil. ”De Gule” spillede næsten kampen perfekt, men værterne havde den fornødne kynisme.

FC København havde bolden meget i 1. halvleg, men havde svært ved at omsætte det til chancer, og de farlige situationer opstod, når ”De Gule” mistede bolden i opspillet. Hjemmeholdets omstillinger kunne have gjort ondt på AC Horsens allerede i det 12. minut, da Lars Jacobsen satte sidste fod på en af slagsen og tordnede bolden lige forbi det lange hjørne. Pierre Bengtsson og Bryan Oviedo havde begge bolden i sidenettet indenfor de første 20 minutter.

AC Horsens havde flere gode angreb under opsejling, men det kneb med skarpheden i den afgørende aflevering, og derfor var det småt med gule afslutninger. I det 35. minut brændte det dog på foran Johan Wilands mål, da Lasse Kryger brugte en FCK’er som bande og kom frem til en stor chance, men Kryger sendte bolden forbi det lange hjørne. Et minut senere var træværket i vejen for Dame N’Doye, der sendte et skud på overliggeren via Niels Lodberg.

Hjemmeholdet blev ramt af medvind i det 42. minut, hvor dommer Kenn Hansen pegede på pletten efter en duel mellem Mads Agesen og César Santin. AC Horsens’ midterforsvarer forklarede efterfølgende, at der ikke var straffespark, men det blev dømt, og Santin satte sikkert det store tilbud i nettet.

Frederik Rønnow måtte lade sig udskifte med Robert Veselovsky i pausen. Rønnow blev tildelt flere slag i 1. halvleg, og han følte ubehag og kastede op i pausen. Der var frygt for, at han havde pådraget sig en lille hjernerystelse, og derfor måtte Veselovsky på kassen.

AC Horsens kom længere frem på banen i 2. halvleg, og de gule gæster matchede til fulde de regerende danske mestre. I det 49. minut blev André Bjerregaard nedlagt i feltet, og selvom det straffespark var ligeså stort som det, der blev begået mod César Santin, så vinkede dommer Kenn Hansen afværgende.

Seks minutter senere kom Søren Jensen frem til en stor mulighed efter godt AC-spil, men han fik ikke power nok i afslutningen. Fem minutter senere var det Ken Fagerbergs tur til at få en stor chance, da bolden lidt tilfældigt dumpede ned foran fødderne på ham, men han ramte ikke målet.

Udligningen lå i luften, og den blev en realitet i det 66. minut. André Bjerregaard satte et AC-angreb i gang ved at sende bolden kvikt videre til Martin Spelmann, der fandt Ken Fagerberg i højre side på det helt rigtige tidspunkt. Den svenske angriber styrede uimodståeligt mod kassen og udplacerede usvigeligt sikkert Johan Wiland.

FC København virkede som et groggy hold i minutterne efter, og AC Horsens sværmede om hjemmeholdets mål. Kampens afgørelse faldt i det 71. minut, men desværre i den anden ende, hvor Lars Jacobsen fik for let spil til at sende et indlæg ind foran mål. Dame N’Doye kunne ikke nå op til bolden, der til gengæld dumpede ned til Bryan Oviedo i bagrummet, og han sendte den i kassen til slutresultatet 2-1.

Matchfacts:

FC København – AC Horsens 2-1 (1-0)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Mads Agesen, Niels Lodberg, Søren Jensen

Janus Drachmann

Lasse Kryger, Martin Spelmann, Troels Kløve, André Bjerregaard

Ken Fagerberg

Indskiftninger, AC Horsens:

46. Robert Veselovsky (Frederik Rønnow)

76. Johan Absalonsen (Søren Jensen)

83. Henrik Toft (Ken Fagerberg)

Advarsler, AC Horsens:

Niels Lodberg (42.), Janus Drachmann (92.)

FC København:

Johan Wiland

Lars Jacobsen, Ragnar Sigurdsson, Kris Stadsgaard, Pierre Bengtsson

Christian Bolaños, Christian Grindheim, Claudemir De Souza, Bryan Oviedo

Dame N’Doye, César Santin

Indskiftninger, FC København:

77. Martin Vingaard (César Santin)

88. Mathias Jørgensen (Lars Jacobsen)

Advarsler, FC København

Claudemir De Souza (75.)

Tilskuere:

12.568

Dommer:

Kenn Hansen

Foto: badenfoto.dk