Bittert nederlag i Parken


15. marts 2013

AC Horsens måtte indkassere et bittert nederlag til FC København, der vandt med 2-1 i Parken. Det afgørende mål faldt i det 90. minut og burde have været annulleret på grund af offside, men dommerens fløjte forblev tavs.

De sortklædte gæster spillede en forrygende kamp og havde godt styr på hjemmeholdet, der slet ikke kunne få spillet til at fungere. I det 17. minut kombinerede Charles Takyi og Martin Spelmann sig igennem FCK-feltet, og Takyi puttede stille og roligt bolden ind bag Johan Wiland – fremragende mål og skuffelse blandt hovedparten af de godt 8.500 tilskuere.

FC København havde svært ved at finde huller i AC Horsens’ organisation, men en mislykket clearing gav César Santin en stor chance efter en halv times spil, og han udplacerede Frederik Rønnow fra tæt hold.

Udligningen burde have givet hjemmeholdet et boost, men det store pres udeblev, for AC-defensiven gjorde det godt, og Frederik Rønnow blev ikke for alvor testet i resten af halvlegen.

Efter pausen satte FC København sig tungt på spillet, men det kneb med det chanceskabende spil for værterne. Ragnar Sigurdsson sendte bolden lige forbi kassen efter et hjørnespark i begyndelse af halvlegen, og Pierre Bengtsson forsøgte sig med et skud i det 54. minut, men det forsøg havde Rønnow også fuldstændig styr på.

Fem minutter før tid udnyttede André Bjerregaard, at Ragnar Sigurdsson gled i græsset, og Bjerregaard styrede mod kassen. Han forsøgte at finde Charles Takyi med en tværaflevering, men Daniel Jensen nåede lige akkurat på tværs i det rigtige øjeblik set med FCK-øjne.

Et minut senere brændte det på foran AC-målet, men Frederik Rønnow diskede op med en super fodparade på Andreas Cornelius’ forsøg tæt under mål.

Kampens afgørelse faldt i det 90. minut, da Nicolai Jørgensen fandt Claudemir de Souza, og han drejede bolden ind bag Frederik Rønnow. Claudemir de Souza var offside i afleveringsøjeblikket, men målet blev alligevel godkendt.

Lasse Kryger var tæt på at udligne i det tredje minuts overtid, men han headede Martin Spelmanns indlæg lige forbi kassen.

Matchfacts:

FC København – AC Horsens 2-1 (1-1)

0-1 Charles Takyi (17.)

1-1 César Santin (29.)

2-1 Claudemir de Souza (90.)

AC Horsens:

Frederik Rønnow

Alexander Juel Andersen, Morten Rasmussen, Mads Agesen, Steffen Kielstrup

Janus Drachmann, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl

Charles Takyi, Jude Nworuh

Indskiftninger, AC Horsens:

71. André Bjerregaard (Jude Nworuh)

79. Lasse Kryger (Jeppe Mehl)

92. Henrik Toft (Janus Drachmann)

Advarsler, AC Horsens:

57. Steffen Kielstrup

58. Martin Retov

73. Mads Agesen

FC København:

Johan Wiland

Lars Jacobsen, Kris Stadsgaard, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson

Christian Bolaños, Thomas Kristensen, Claudemir de Souza, Nicolai Jørgensen

Andreas Cornelius, César Santin

Indskiftninger, FC København:

71. Igor Ventokele (César Santin)

80. Daniel Jensen (Thomas Kristensen)

Advarsler, FC København:

64. Pierre Bengtsson

Tilskuere:

8.542

Dommer:

Mads-Kristoffer Kristoffersen