Bittert AC-nederlag


19. november 2011

AC Horsens måtte her til aften indkassere et 0-1 nederlag til OB, der hentede alle tre point via Peter Utakas hovedstødsmål 20 minutter før slutfløjtet. Gæsterne var bedst i 1. halvleg, mens ”De Gule” dominerede efter pausen og 1-0 målet lå ikke i luften. En god slutspurt var ikke nok for AC Horsens.

De knap 5.000 tilskuere tog før kampen afsked med Alioune Kébé og Søren Jochumsen, der begge har spillet deres sidste kamp på CASA Arena Horsens.  Herefter indledte OB opgøret bedst og det skyldes blandt andet manglende aggressivitet fra hjemmeholdets side og for mange ”billige” standardsituationer til OB. Der skulle dog gå 18 minutter før den første nævneværdige afslutning blev sendt mod mål, men der var også en afslutning, der var tæt på at give kasse. Peter Utaka blev sendt i dybden af Andreas Johansson og den nigerianske angriber spillede bolden på tværs. Rurik Gislason opsnappede den og knaldede bolden på overliggeren, hvorefter Anders Nøhr sendte bolden væk. Et minut senere brændte det på foran Søren Jochumsens mål igen, da Djiby Fall fik en stor hovedstødsmulighed ved bageste stang, men AC-keeperen havde læst afslutningen og spillede i øvrigt en fejlfri kamp. Et minut senere var AC-keeperen på plads med en kanonredning, da han pillede pynten af Andreas Johansson, der afsluttede tæt under mål.

AC Horsens kom bedre med i kampen i anden halvdel af 2. halvleg og Martin Retov sendte det første forsøg mod Mads Toppels mål i det 25. minut, men skuddet strøg forbi kassen. I det 33. minut sendte Thomas Kortegaard et udmærket indlæg ind foran mål, men Henrik Toft headede et godt stykke over. Halvlegens sidste forsøg blev sendt afsted af Martin Retov, der afviste Chris Sørensen og forsøgte sig fra distancen, men venstrebensskuddet strøg lige forbi den ene opstander.

”De Gule” satte spillet langt bedre op i 2. halvleg og der var meget mere aggressivitet over hele linjen. Det gav bonus i form af en del chancer og allerede efter et minut landede Henrik Tofts indlæg i panden på Jeppe Mehl, der dog headede over mål. To minutter senere burde Martin Spelmann have bragt AC Horsens foran, da Gilberto Macena fandt ham med en flot aflevering. Mads Toppel vandt dog den direkte duel med Spelmann og føringsmålet udeblev. I det 56. minut var det så Gilberto Macenas tur til at teste Mads Toppel med en hård afslutning fra cirka 13 meter, men OB-keeperen var en god mand for gæsterne.

OB’erne var sjældne gæster foran Søren Jochumsens mål i 2. halvleg indtil det 71. minut, men så var Peter Utaka til gengæld også skarp. Et indlæg fra Espen Ruud blev rettet af af Martin Retov og bolden sejlede videre til Utaka, der reagerede lynhurtigt ved at heade læderet over i det lange hjørne – uden chance for Søren Jochumsen.

Unægtelig en spand kold vand i hovederne på AC-spillerne, men ”De Gule” fortsatte ufortrødent og det var tæt på at give bonus i det 84. minut. Martin Retov sendte et perfekt hjørnespark ind foran OB-målet og her dukkede Alexander Juel Andersen op. Han vandt luftduellen i det trafikerede felt og headede bolden på overliggeren.

AC Horsens pressede på i slutminutterne, men Mads Toppel blev ikke passeret i dag.

Desværre måtte både Niels Lodberg og Thomas Kortegaard udgå med skader. Thomas Kortegaard har sandsynligvis pådraget sig en fibersprængning i forlåret og Niels Lodberg blev tåskadet.

AC Horsens spiller allerede igen på torsdag, når det gælder pokalkampen mod FC Fredericia på Monjasa Park.

Klik her for at se statistik om dagens kamp.

Matchfacts:

AC Horsens – OB 0-1 (0-0)

0-1 Peter Utaka (71.)

AC Horsens: Søren Jochumsen, Morten Rasmussen, Nabil Aslam, Niels Lodberg (Alexander Juel Andersen, 28.), Anders Nøhr, Jeppe Mehl, Martin Retov, Martin Spelmann, Thomas Kortegaard (Lasse Kryger, 64.), Henrik Toft (Kenan Hajdarevic, 69.), Gilberto Macena.

OB: Mads Toppel, Espen Ruud, Anders Møller Christensen, Daniel Høegh, Bernard Mendy, Andreas Johansson (Bashkim Kadrii, 70.), Chris Sørensen, Hans Henrik Andreasen, Rurik Gislason, Peter Utaka (Eric Djemba-Djemba, 88.), Djiby Fall (Morten Skoubo, 64.).

Man of the match: Søren Jochumsen.

Tilskuere: 4.849.

Advarsler: Chris Sørensen, Djiby Fall, Andreas Johansson, Espen Ruud.

Dommer: Michael Johansen.

Foto: Badenfoto.dk