Om AC Horsens (Alliance Club Horsens)


Om Klubben

AC Horsens er en superliga klub i økonomisk balance, der skaber værdi for både lokale, regionale og nationale virksomheder. Klubbens kultur og værdier går som en »gul« tråd gennem alle led – sportsligt, som organisatorisk og i alle henseender præges klubben af vores fastnaglede værdier: Sammenhold, Ydmyghed og Hårdt arbejde.

Truppen skal bestå dels af rutine, dels af talent, samt bestå af spillere udefra suppleret med egen talentudvikling. Vi vil udvikle fodboldspillere, som altid arbejder hårdt og målrettet på at blive den absolut bedste udgave af sig selv både på og udenfor banen. Det er centralt for alt, hvad vi gør i AC Horsens, at hver enkelt fodboldspiller arbejder hårdt og vedholdende i bestræbelserne på at opnå sine mål og drømme – Vi er i AC Horsens overbeviste om, at ”den der træner bedst, bliver bedst”. Vi sigter efter at spille i Superligaen og i den bedste række på alle ungdomsniveauer U13-19 i Danmark

Klubbens værdier bygger på klubbens historik og er rundet - inspireret af - kulturen i Horsens, hvor det bærende erhvervsliv og sponsormiljø traditionelt set har bestået af hårdt arbejdende industrivirksomheder med base i Horsens. Vi vil ses og opfattes ud fra ovenstående værdier af både tilskuere, sponsorer, aktionærer og andre stakeholders.

 

AC Horsens´ elitefodbold

AC Horsens (Alliance Club Horsens) blev stiftet den 1. januar 1994 af HFS og FC Horsens med det formål at samle de bedste spillere på et fælles elitehold (divisionshold). FC Horsens brød ud af samarbejdet på seniorsiden i 1998. I 1999 lykkedes det Orla Kjeld Bothe at samle 12 investorer, hvor de fleste bidragede med 100.000 kroner, mens andre bidragede med 50.000 kroner, og i alt var beløbet cirka 1.000.000 kroner.

I foråret 1994 spillede AC Horsens i en nyoprettet kvalifikationsliga med henblik på deltagelse i den nye Superliga. Det blev til en placering som nummer otte, hvorefter holdet spillede i 1. division i efterårssæsonen.

Efter foråret 1995 måtte AC Horsens ud i to kvalifikationskampe mod Fredericia om forbliven i 1. division. Efter 3–3 hjemme og 1-1 ude betød reglen om udebanemål, at AC Horsens måtte gå den tunge gang ned i 2. division.

Opholdet i 2. division vest kom til at vare to år. I efteråret 1995 blev holdet nummer fire, i foråret 1996 nummer tre, i efteråret vandt AC Horsens rækken, men der var ingen oprykning efter efterårssæsonen. I foråret 1997 kom den store forløsning. Efter en flot slutspurt sikrede AC Horsens sig oprykning til 1. division med en 7–0 sejr over Skive i Horsens Idrætspark.

Den første sæson (1997/98) i 1. division resulterede i en flot femteplads. 

De fire følgende sæsoner gav også pæne placeringer, i 1998/99 nummer seks, nummer fem i 1999/2000 og nummer syv i sæsonerne 2000/2001 og 2001/02. Kendetegnende for alle årene var, at AC Horsens ikke var i nærheden af oprykningspladserne, men også langt fra nedrykningspladserne. Dette skulle ændre sig i de to følgende sæsoner.

Efter en svag start blev sæsonen 2002/2003 meget op ad bakke. I starten af foråret lå AC Horsens lige omkring nedrykningsstregen, men en god slutspurt skaffede holdet en 11. plads et pænt stykke over stregen.

I sæsonen 2003/2004 fik AC Horsens en forrygende start. Med maksimumpoint efter otte kampe og hele 40 point i efteråret, var AC Horsens favorit til at rykke op i Superligaen. Trods en sejr over Vejle i forårspremieren kunne holdet ikke stå for presset og sluttede på en flot, men alligevel skuffende tredjeplads med 62 point.

I sæsonen 2004/05 gik drømmen om Superligaen i opfyldelse via 2-0 ude over Skjold i næstsidste runde den 12. juni 2005. Hermed var klubben tilbage i landets bedste række efter næsten 35 års fravær. Oprykningen blev grundlagt med en serie på 20 kampe uden nederlag, heriblandt 12 sejre i træk. Begge dele er klubrekord.

AC Horsens fik en pæn start i SAS Ligaen - specielt i betragtning af et meget svært startprogram og holdet vænnede sig relativt hurtigt til det højere tempo i SAS Ligaen.Den første sæson – 2005/2006 - resulterede i en 10. plads med 11 point ned til SønderjyskE under stregen og det blev også til en 10. plads i den efterfølgende sæson med tre point ned til Vejle under stregen.AC Horsens’ tredje sæson i SAS Ligaen blev en sæson, hvor det var sjovt at følge “De Gule”. Her blev det til en femteplads og holdet fik ligeså mange point som OB på fjerdepladsen, men det fynske mandskab havde en bedre målscore.Desværre kunne AC Horsens ikke leve op til den flotte sæson, da den nye sæon blev skudt i gang og sæsonen 2008/2009 sluttede med en sidsteplads og nedrykning til 1. division.Det blev heldigvis kun til en mellemsæson i 1. division, for AC Horsens vandt rækken og rykkede op sammen med Lyngby. “De Gule” er altså tilbage i Superligaen i sæsonen 2010/2011.

AC Horsens’ comeback i Superligaen blev historisk, idet de to oprykkere (AC og Lyngby) forblev i den bedste række og der var kamp om pladserne til sidste spillerunde. AC spillede en meget stabil sæson, og var fra 17.–31. runde placeret som nr. 5 eller 6. Holdet var kun én gang i løbet af sæsonen placeret under nedrykningsstregen, det var efter 10. runde, og det var alene på grund af dårligere målscore end Silkeborg. I 17. runde vandt ”De Gule” med 3–0 ude over SønderjyskE og skabte et hul på 7 point til nr. 11. Afstanden til nedrykningspladserne toppede med 10 point (efter 20. og 21. runde), og var ikke siden mindre end 4 point før efter sidste spillerunde. “De Gule” reddede eksistensen i rækken i andensidste runde trods nederlaget i Esbjerg og sluttede af med et 1-2 nederlag til Silkeborg på CASA Arena Horsens – i øvrigt det første forårsnederlag på hjemmebanen.  37 point rakte til en niendeplads med AaB, Randers FC og Esbjerg fB på 10.-12. pladsen.

Sæsonen 2011/2012 blev den bedste i AC Horsens’ historie. Klubben lignede længe en medaljetager, men blev “snydt” for bronzemedaljerne af FC Midtjylland. “De Gule” satte mange rekorder – blandt andet tilskuerrekord på 9.064 mod AGF – og sluttede på fjerdepladsen. AC Horsens nåede også pokalfinalen, hvor FC København dog vandt med 1-0.

I den efterfølgende sæson 2012/2013 deltog AC Horsens for første gang i europæisk fodbold via Europa League. Her mødte holdet svenske Elfsborg som blev ekspederet ud af turneringen af De Gule, hvorefter endestationen blev det portugisiske storhold Sporting Lissabon. Desværre endte sæsonen trist, da holdet efter en nedrykningsfinale mod Brøndby rykkede ned i 1. division.

Det klare mål for sæsonen 2013/2014 var oprykning til Superligaen. Dette lykkedes desværre ikke hvorfor klubben måtte sadle om og skære omkostningerne markant til for at tilpasse sig den nye virkelighed i 1. division. 

Den 8. maj 2016 rykkede AC Horsens op i Superligaen efter tre sæsoner i den næstbedste række, da Bubacarr Sanneh med en scoring i overtiden sikrede en 3-2 sejr over Skive og kæmpe jubel på CASA Arena Horsens. AC Horsens overlevede i den efterfølgende sæson efter to play off-kampe mod Vendsyssel FF, og i sæsonen 2017/2018 sluttede "de gule" på sjettepladsen i Alka Superligaen. Sæsonen 2018/2019 bød på et fantastisk efterår, hvor AC Horsens bejlede til top seks, men en række kampe uden sejre i løbet af forårssæsonen betød, at AC Horsens endnu engang måtte ud i playoff-kampe mod Vendsyssel FF, og her trak "de gule" igen det længste strå. Den første kamp sluttede med en gul 1-0 sejr i Vendsyssel på et mål af Nicolai Brock-Madsen, og returkampen sluttede 1-1. Her var det Michael Lumb, der bragte AC Horsens foran, og Søren Henriksen udlignede syv minutter før slutfløjtet.

Antidiskriminationspolitik

AC Horsens er en mangfoldig klub, hvor der skal være plads til alle uanset udseende, religion, etnicitet, tilhørsforhold til minoritetsgruppe eller seksuelle præferencer.

AC Horsens’ antidiskriminationspolitik omfatter alle, der på den ene eller anden måde gæster CASA Arena Horsens og AC Horsens som tilskuer, træner, spiller eller i en anden forbindelse. Vi ønsker også, at tilskuerpladserne skal bidrage til integrationen og alle skal føle sig trygge ved at komme på CASA Arena Horsens uanset udseende, religion eller kulturel baggrund.

Den måde fansene repræsenterer AC Horsens på – både på CASA Arena Horsens og på udebane – er med til at tegne omverdenens billede af AC Horsens.

I AC Horsens tolererer vi ikke nogen former for racisme og diskrimination, hvorfor vi opfordrer alle, der opholder sig i klubben og på CASA Arena Horsens til at tage afstand til racisme og diskrimination. Ved racisme forstås enhver form for kommunikation, der enten sårer, støder eller provokerer et andet menneske på baggrund af dets udseende, religion, etnicitet, tilhørsforhold til minoritetsgruppe eller seksuelle præferencer.

Overtrædelse af ovennævnte kan medføre øjeblikkelig bortvisning.