AC på tredjepladsen efter forrygende 4-3 sejr


19. september 2011

Der blev serveret en fantastisk fodboldkamp på CASA Arena Horsens her til aften, hvor AC Horsens besejrede OB med 4-3. ”De Gule” havde Henrik Clausens mandskab nede i sækken med en 3-1 sejr, men et godt fynsk comeback bragte OB på 3-3 seks minutter før tid. Indskiftede Alioune Kébé, der har været så grueligt meget igennem, blev dog matchvinder et minut før tid og den gule sejr var fuldt fortjent.

AC Horsens diskede op med fantastisk fodboldspil i store dele af kampen og OB’erne var ofte et skridt bagefter. Allerede i det femte minut var en veloplagt Gilberto Macena på spil langs baglinjen, men han blev tacklet i sidste øjeblik. Tre minutter senere viste Peter Utaka tænder for første gang, da han dukkede op ved bageste stang, men han sendte det store tilbud forbi mål.

Det lå ikke i luften, at OB skulle komme på scoringstavlen, men det var ikke desto mindre, hvad der skete i det 14. minut. Et hjørnespark fra Bashkim Kadrii havnede i hovedet på Peter Utaka og så var OB foran 1-0. En situation, hvor AC-defensiven ikke så alt for pålidelig ud.  AC Horsens fortsatte dog ufortrødent og kom også frem til hæderlige hovedstødsforsøg fra Søren Jensen og Henrik Toft, men Stefan Wessels blev ikke passeret. Det blev han dog efter knap en halv times spil, hvor Jeppe Mehl pressede en usikker Bernard Mendy, som blev presset til at spille bolden til Gilberto Macena, der takkede ved at sende bolden ind bag Stefan Wessels.  To minutter senere var Martin Spelmann tæt på at udbygge føringen med et hårdt langskud, men denne gang reddede den tyske keeper og 1-1 holdt til pausen.

”De Gule” fortsatte det hårde arbejde efter pausen og det var tæt på at udløse 2-1 målet allerede efter 10 minutters spil, hvor Jeppe Mehl erobrede bolden og spillede den skråt bagud til en fremadstormende Gilberto Macena, der hårdt presset lige nøjagtigt ikke fik foden på. AC’s brasilianer tog dog revanche i det 63. minut, hvor et boldtab fra Peter Utaka resulterede i en aflevering til Gilberto Maceca, der begyndte fra egen banehalvdel, tog et langt træk og oversprintede Tore Reginiussen, inden han scorede sikkert. Tre minutter senere blev en småskadet Henrik Toft erstattet med Alioune Kébé og han skulle kun bruge et minut på banen, før han bragte ”De Gule” foran 3-1. Tore Reginiussen skulle cleare et indlæg, men sparkede bolden ind i støvlen på AC’s senegaleser og så lå bolden bag Stefan Wessels igen.  Kort efter havde Gilberto Macena en god chance for at øge til 4-1, men denne gang trak Wessels det længste strå. Rasmus Falk viste tænder i den modsatte ende, men afsluttede i sidenettet.

Det lignede en sikker AC-sejr, men syv minutter før tid satte Djiby Fall hovedet på Rasmus Falks indlæg og så var 3-2 målet en realitet. Et minut senere udlignede Espen Ruud. Hans skud ramte Janus Drachmann og så var Søren Jochumsen prisgivet i målet. Ærgerlig udvikling på kampen set med gule briller og OB pressede på for at score det fjerde mål. Det blev dog Alioune Kébé, der lukkede fodboldfesten, da han satte foden på et perfekt indlæg fra Anders Nøhr og gjorde det til 4-3.

Sejren betyder, at AC Horsens er på tredjepladsen og den skal forsvares på søndag mod Silkeborg IF. Kampen bliver uden Martin Spelmann, der er i karantæne.

Matchfacts:

AC Horsens – OB 4-3 (1-1)

0-1 Peter Utaka (14.)

1-1 Gilberto Macena (28.)

2-1 Gilberto Macena (63.)

3-1 Alioune Kébé (67.)

3-2 Djiby Fall (83.)

3-3 Espen Ruud (84.)

4-3 Alioune Kébe (89.)

AC Horsens: Søren Jochumsen, Anders Nøhr, Morten Rasmussen, Niels Lodberg (Lasse Kryger, 57.), Søren Jensen, Janus Drachmann, Martin Retov, Martin Spelmann, Jeppe Mehl (Thomas Kortegaard, 81.), Henrik Toft (Alioune Kébé, 66.), Gilberto Macena.

OB: Stefan Wessels, Espen Ruud, Anders Møller Christensen, Tore Reginiussen, Bernard Mendy, Andreas Johansson (Rurik Gislason, 70.), Eric Djemba-Djemba (Morten Skoubo, 84.), Hans Henrik Andreasen, Bashkim Kadrii, Rasmus Falk, Peter Utaka (Djiby Fall, 72.).

Advarsler: Andreas Johansson, Bernard Mendy, Espen Ruud, Niels Lodberg, Rasmus Falk, Martin Spelmann.

Man of the match: Gilberto Macena.

Tilskuere: 3.485.

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Foto: badenfoto.dk