AC Horsens tog alle tre point i Esbjerg


3. juli 2020

AC Horsens leverede en præstation under middel fredag aften, men det lykkedes alligevel at tage alle tre point med hjem til Langmarksvej efter en 2-1 sejr over Esbjerg fB.

16-årige Jeppe Kjær havde fundet vej til startopstillingen for første gang, og han viste sin store fodboldbegavelse efter et kvarters spil. Michael Lumb sendte en hård bold på tværs foran Esbjerg-feltet, og den landede hos Kjær, der efter et par fikse træk spillede Hallur Hansson fri med en genial aflevering, og den færøske landsholdsspiller svigtede ikke foran Mannones mål.

Kort efter var de to på spil igen, da Hansson ville lægge bolden til rette for Kjær, men der kom en Esbjerg-spiller i vejen.

Hjemmeholdets Patrick Egelund viste tænder med en god afslutning, men Matej Delac fortsatte storformen og afviste den unge angriber med en super redning. I det 27. minut var der noget af et klumpspil foran AC Horsens-målet, og der blev både afsluttet, reddet og blokeret, inden Dauda sendte bolden forbi mål.

Minuttet efter landede bolden hos Nicolai Brock-Madsen efter en fejl i hjemmeholdets defensiv, men han sendte bolden over kassen. Et par minutter senere var den store angriber på spil igen, da Lumbs hovedstødsaflevering uventet nåede hen til ham, men han dirigerede bolden lige forbi mål.

I 1. halvlegs overtid lykkedes det vestjyderne at få netmaskerne til at blafre, og det var Rafal Kurzawa, der efter et gult boldtab satte kursen mod mål og udplacerede Delac.

I 2. halvleg kom både Egelund og Dauda frem til afslutninger, men de blev afvist af henholdsvis Kiilerich og Delac.

Ayo Simon Okosun var anderledes skarp, da han fik chancen foran mål i det 72. minut. Han tog bolden godt ned og trykkede af. Bolden ramte Søren Reese og snød Mannone i målet.

Syv minutter senere måtte Egelund bruge ulovlige midler for at stoppe Jonas Gemmer i det vestjyske felt, og dommer Mads Kristoffer-Kristoffersen pegede korrekt på pletten. Bjarke Jacobsen tog ansvar og skød til venstre for sig selv, men Mannone havde læst ham.

Peter Therkildsen var tæt på at lukke kampen med et sublimt forsøg på frispark, men bolden landede på overliggeren.

Dybt inde i overtiden var der trængsel i AC Horsens-feltet, og der opstod en chance til Mannone, der var lusket med frem. Han trykkede af, men Delac var fantastisk for AC Horsens igen i dag.

Næste opgave for AC Horsens er hjemmekampen mod Hobro IK onsdag den 8. juli klokken 18.00. Klik her for at læse mere om, hvordan du kan sikre dig en billet til kampen.

Esbjerg fB – AC Horsens 1-2 (1-1)
0-1 Hallur Hansson (15.)
1-1 Rafal Kurzawa (45.)
1-2 Ayo Simon Okosun (72.)

AC Horsens: Delac, Nymann (Gomez, 59.), Kiilerich, Ludwig, Lumb, Kjær (Therkildsen, 59.), Jacobsen, Okosun, Thorsen, Brock-Madsen (Gemmer, 60.), Hansson (Frantsen, 42.).

Esbjerg fB: Mannone, Brinch (Larsen, 76.), Austin, Reese, Conboy (Anyembe, 76.), Sørensen, Parunashvili (Mortensen, 83.), Kauko, Kurzawa, Dauda (Soiri, 65.), Egelund (Røjkjær, 83.).

Advarsel, AC Horsens: Ingen.

Advarsel, Esbjerg fB: Austin (39.)

Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen

Du kan finde statistik om kampen på superliga.dk.