AC Horsens sendte Boldklubben Union ud i pokalmørket


4. september 2019

Genforeningspladsen dannede rammen om aftenens kamp mellem Boldklubben Union og AC Horsens i Sydbank Pokalen, og ”de gule” kunne rejse hjem med en sikker 2-0 sejr.

Der burde være forskel på hjemmeholdet, der normalt optræder i Danmarksserien og superligamandskabet fra AC Horsens, og det var der også.

Manager Bo Henriksen gav debut til Jannik Pohl, Frederik Jørgensen og Jacob Dyrborg Linnet i startopstillingen, og derudover blev yderligere tre debutanter skiftet ind: Mark Asp, David Kruse og William Førby.

Der var blot spillet et par minutter af kampen, da lynhurtige Jannik Pohl blev revet ned i feltet, men dommeren vinkede afværgende. Det var et klokkeklart straffespark. Pohl viste flere prøver på sin hurtighed og vilje til at arbejde hårdt, og han fik kampens første gode tilbud i det niende minut, da Rune Frantsen elegant kom til baglinjen og fandt Pohl, men afslutningen blev blokeret.

Kampens første scoring faldt i det 25. minut, da en af banens bedste, Matthias Præst, trak ind i banen efter et hurtigt taget frispark og elegant scorede i det lange hjørne. Tre minutter senere var Præst med i 2-0 målet, da han fandt Rune Frantsen i feltet, og Frantsen blev noteret for en assist, da han sendte bolden på tværs i feltet til Peter Therkildsen, som sikkert udplacerede målmanden.

Pohl havde bolden på overliggeren, og Delac måtte ud i fuld længde på hjemmeholdets første forsøg i det 43. minut.

Det lignede endnu et klokkeklart straffespark, da Sebastian Avanzini blev fældet i det 49. minut, men dommeren vinkede igen afværgende.

AC Horsens havde kontrol over kampen, og 3-0 scoringen var tættere på end 2-1 målet. I det 69. minutter var Frederik Jørgensen ikke langt fra at krone en rigtig god indsats med en scoring, men bolden blev reddet på stregen.

Med et minut tilbage af kampen var det så Malte Kiilerichs tur til at teste keeperen med et fremragende hovedstød, men han reddede flot.

Der er lodtrækning til tredje runde af Sydbank Pokalen den 12. september klokken 12.00.

AC Horsens: Delac, Jørgensen, Kiilerich, Ludwig, Qvist (Kruse, 83.), Præst (Asp, 70.), Linnet, Therkildsen, Avanzini, Pohl (Førby, 87.), Frantsen.