AC Horsens fuldendte fantastisk comeback mod SønderjyskE


11. april 2021

Hjemmeholdet fra SønderjyskE lignede et hold på vinderkurs i pausen af dagens kamp mod AC Horsens, for Patrick Banggaard og Haji Wright havde på tre minutter bragt SønderjyskE foran med 2-0.

Desværre for værterne kom der en fremragende reaktion fra gæsternes side, og comebacket blev fuldendt med en 3-2 sejr.

Der stod SønderjyskE på det meste i 1. halvleg, og Anders K. Jacobsen havde kampens første nævneværdige forsøg, da han i det niende minut sendte bolden lige forbi stolpen hårdt presset af Jacob Buus. Tre minutter senere testede Victor Ekani Matej Delac med en flugter, men kroaten var på plads.

Kampens første mål faldt efter godt en halv times spil, da bolden tilfældigt landede hos Patrick Banggaard, der scorede med ryggen til målet. Det var starten på tre rædselsminutter for AC Horsens, for Haji Wright gjorde det til 2-0 kort efter, da han fik en friløber og rundede Delac.

AC Horsens svarede godt igen frem mod pausen, og det resulterede i to farlige afslutninger. Først forsøgte Lirim Qamili sig med et skud, der blev rettet af, men Lawrence Thomas var vågen i målet, og det var han også et par minutter senere, da Jacob Buus satte Dal Hende og trykkede godt af med venstreskøjten.

Der stod mere eller mere AC Horsens på hele 2. halvleg, og efter knap en time sendte det gule trænerteam Jonas Thorsen, Jonas Gemmer og Casper Tengstedt på banen. Det var med til at ændre kampen. Et minut senere servede Louka Prip et perfekt frispark ind til James Gomez, der kvitterede ved at heade bolden i det lange hjørne.

Kort efter var Louka Prip i afslutterens rolle i et tæt befolket SønderjyskE-felt, men skuddet blev blokeret.

Udligningen faldt i det 72. minut, da Jacob Buus uimodståeligt sagde farvel til Dal Hende, strøg til baglinjen og leverede et sublimt indlæg til Casper Tengstedt, der ligeså sublimt headede bolden i nettet.

Umiddelbart efter satte Jonas Thorsen turboen til og lavede et fantastisk forarbejde med et langt løb, inden han prikkede bolden videre til Nikolas Dyhr. Han viste sin hurtighed og nåede lige nøjagtig bolden ved baglinjen, hvorefter han dirigerede den ind til Tengstedt, der ikke svigtede og dermed scorede for anden gang inden for et minut og 15 sekunder.

Stefan Gartenmann forsøgte sig med et godt hovedstød, men Matej Delac reddede flot, og der faldt ikke flere scoringer i kampen.

David Kruse, der har spillet i AC Horsens fra U13-U19, blev skiftet ind mod slutningen af kampen og blev dermed noteret for sin superligadebut.

AC Horsens skal i kamp igen på søndag den 18. april, når Lyngby kommer på besøg.

SønderjyskE - AC Horsens 2-3 (2-0)
1-0 Patrick Banggaard (32.)
2-0 Haji Wright (35.)
2-1 James Gomez (59.)
2-2 Casper Tengstedt (72.)
2-3 Casper Tengstedt (73.)

AC Horsens: Delac, Buus, Gomez, Reese, Ludwig (Thorsen, 58.), Dyhr, Jacobsen, Hansson (Gemmer, 57.), Prip (Kiilerich, 88.), Qamili (Kruse, 90.), Brajanac (Tengstedt, 58.).

SønderjyskE: Thomas, Holm, Gartenmann, Banggaard, Dal Hende, Holm (Christiansen, 46, Kanstrup, 74..), Ekani (Hassan, 80.), Vinderslev (Frederiksen, 80.), Eskesen (Finne, 80.), Jakobsen, Wright.

Advarsel, AC Horsens: Ingen

Advarsel, SønderjyskE: Banggaard (58.), Simonsen (87.)

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Du kan finde statistik om kampen på superliga.dk.