AC Horsens forstærker sig med A-landsholdsspiller fra Zambia


16. august 2021

Det er ikke hverdagskost, at AC Horsens kan præsentere købet af en A-landsholdsspiller, men i dag kan ”de gule” offentliggøre, at Lubambo Musonda er blevet købt fri af Slask Wroclaw i den bedste polske række.

Lubambo Musonda har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2024, og den 26-årige hurtigløber har indtil videre spillet 23 landskampe og scoret to mål for Zambia, som han også skal repræsentere i begyndelsen af september.

Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård glæder sig over, at AC Horsens har formået at tiltrække en afrikansk landsholdsspiller.

- Lubambo kommer med masser af erfaring, selvom han kun er 26 år gammel, og han har været væk fra Zambia i en del år med ophold i Armenien og Slask Wroclaw, der er en ret stor klub i Polen, som købte ham i januar 2019. Nu har de været igennem et trænerskifte, der har gjort, at de satser på andre spillere, og vi er glade for, at vi har været i stand til at tilknytte ham, for han kommer til at bidrage med sin gennembrudshidsighed, fart og evne til at udfordre begge veje, fortæller Niels Erik Søndergård.

Cheftræner Jens Berthel Askou glæder sig til at arbejde med Musonda, der skal være med til at løfte niveauet i truppen.

- Efter afgangen af Buus, Nymann og Dyhr og i og med, at Rune Frantsen skifter klub til januar, så har vi søgt efter mere konkurrence på wingback-positionen, og Lubambo er en rigtig spændende spiller, der har prøvet lidt af hvert på internationalt niveau. Han har indtil videre i karrieren spillet i Armenien og Polen, og undervejs har han været fast mand og en profil på Zambias landshold, og han vil med sine kvaliteter løfte os i denne sæson og fremadrettet, fortæller Jens Berthel Askou og fortsætter:

- Han har iøjnefaldende kvaliteter qua sin enorme speed, acceleration og gode indlægsfod, og så er han god en mod en begge veje. Han har alle forudsætninger for at sætte fart i vores offensive spil og levere noget kvalitet, og han er en hårdtarbejdende fyr, der vil passe godt ind i kulturen. Vi glæder os rigtig meget over, at han er blevet en del af vores klub, lyder det fra Askou.

Lubambo Musonda glæder sig til at lære klubben og sine nye holdkammerater at kende.

- Jeg har sat mig ind i klubben og dens historie, og det er stort for mig at blive en del af AC Horsens og en god mulighed for, at jeg kan udvikle mig endnu mere. Jeg har mødt nogle af spillerne, der virker til at være nogle gode fyre, og klubben har nogle flotte faciliteter, så jeg glæder mig. Fansene kan forvente en spiller, der elsker at angribe og vil gøre sit bedste for holdet, siger Lubambo Musonda.