AC Horsens er tilbage i Superligaen


22. maj 2016

AC Horsens kunne med en sejr i søndagens opgør mod Skive IK sikre oprykningen til landets bedste række. Det lykkedes efter en gevaldig rutsjetur og et sent sejrsmål af Bubacarr Sanneh.

De Gule indledte kampen nervøst, og Skive havde bolden mest i indledningen og kom frem til en hel del hjørnespark, men uden at blive rigtig farlige. I den anden ende kom AC’s første farlige forsøg efter 14 minutter, hvor Frederik Møllers flugter gik lige over Skives mål. I det 25. minut var det umådeligt tæt på den første gule scoring. Andre Bjerregaard tørrede en Skive spiller og centrede ind foran målet, hvor bolden via en Skive fod hoppede tæt forbi mål.

De Gule fik mere greb om spillet som 1. halvleg skred frem. Det gav en god frisparksmulighed til Lasse Kryger og flere andre halve chancer. Men de helt store åbne muligheder lod vente på sig indtil det 40. minut. Et indlæg fra højresiden kastede Kjartan Finnbogason sig frem i, og snittede bolden i nettet til 1-0 føring til De Gule. Kæmpe forløsning på CASA Arena for de mange gule på lægterne, og føringen holdt frem til pausen.

Fra 2. halvlegs start satte De Gule sig på kampen. Organisationen stod stærkt som vanligt, og tillod ikke Skive at komme til nogen muligheder. Derfor kom det som en spand kold vand i hovedet, da Skive udlignede efter 59 minutters spil. En tværbold blev rettet af og endte ved bagerste stolpe hos Mikael Uhre, der let kunne sætte den ind over stregen til 1-1. Bare 5 minutter efter Skives føringsmål, var Kjartan Finnbogason tæt på at blive dobbelt målscorer. Angriberen forfulgte en bold tilbage til Skive målmanden, der sparkede den ind i ryggen på Finnbogason. Desværre sejlede bolden tæt forbi Skive målet og ud til målspark.

Kampen virkede til at være i lidt af et dødvande, men det brød AC Horsens anfører Mathias Nielsen i det 76. minut. Bolden faldt ned på kanten af feltet og med et fladt skud huggede ”Matti” bolden i nettet til gul 2-1 føring. Føringen holdt dog kort tid, for i det 83. minut faldt en løs bold ned for fødderne af Andreas Albech, der tæt under mål bugserede den over stregen til 2-2 udligning. Så måtte De Gule op på hesten igen, og det talstærke publikum bakkede op om hjemmeholdet.

De Gule satsede hele butikken på at fremtvinge sejrsmålet, og sendte blandt andet Bubacarr Sanneh helt i front i de sidste minutter af kampen. Det viste sig som en klog beslutning for 1 minut inde i overtiden dukkede Sanneh op som en trold af en æske, og sikrede 3-2 sejren. Dermed er De Gule tilbage i Superligaen.

Kampfakta:

AC Horsens - Skive IK 3-2 (1-0)

Mål:

40. 1-0 Kjartan Finnbogason

60. 1-1 Mikael Uhre

76. 2-1 Mathias Nielsen

83. 2-2 Andreas Albech

91. 3-2 Bubacarr Sanneh

 

Startopstillinger:

AC Horsens:

Niclas Dannevang

Frederik Møller, Bubacarr Sanneh, Mathias Nielsen, Peter Nymann

Conor O’Brien, Mikkel Jespersen, Lasse Kryger, Jonas Gemmer

Kjartan Finnbogason, Andre Bjerregaard

 

Skive IK:

Emil Kobberup

Jens Berthel Askou, Rasmus Lauritsen, Mikkel Frankock, Frederik Brandhof

Mathias Pedersen, Jakob Andersen, Ayinde Lawal, Mikkel Cramer

Mikael Uhre, Andreas Albech

 

Udskiftninger:

AC Horsens:

76. Mikkel Jespersen ud - Jeppe Mehl ind

84. Andreas Bjerregaard ud - Aleksandar Stankov ind

 

Skive IK:

76. Frederik Brandhof ud - Jesper Henriksen ind

81. Mathias Pedersen ud - Emil Zetterquist ind

81. Ayinde Lawal ud - John Dyring ind

 

Tilskuertal:

4.308 på CASA Arena

 

Man Of The Match:

Kjartan Finnbogason