AC Horsens besejret i topkampen


19. oktober 2015

De Gule spillede søndag eftermiddag topkamp mod Vendsyssel FF på CASA Arena Horsens, men måtte se sig besejrede for første gang i 10 kampe, da de tabte kampen med 1-0. Kampen var meget lige, og kunne på en hvilken som helst anden dag, sagtens have endt uafgjort eller med sejr til AC Horsens.

Det var gæsterne, som kom bedst fra start. Allerede efter små 5 minutter fik Vendsyssel FF et hjørnespark. Efterfølgende blev bolden halvclearet af målmand Nicklas Dannevang, men den røg lige i fødderne på Vendsyssels Mads Greve, som kunne sparke den sikkert ind. 1-0 til nordjyderne.

Efter 12 minutter havde hjemmeholdet dog en stor chance, da Conor O’Brien fik bolden i siden af feltet, og formåede at lægge bolden indover fra baglinjen. Målmand Jesper Christiansen var dog i vejen for indlægget, og snuppede den lige foran fødderne på André Bjerregaard, som ellers stod hvor han skulle.

Efter 25 minutter var André Bjerregaard igen ved at blive farlig. Han lavede en finte rundt om en forsvarsspiller, og fik afsluttet, men bolden susede dog via stolpen ud til målspark. Dette skulle vise sig at blive den sidste chance i første halvleg. Ingen af holdene formåede at spille sig frem til yderligere chancer.

Helt uden dramatik foregik resten af halvlegen dog ikke. Efter 40 minutter blev spillet kortvarigt stoppet, fordi Aleksandar Stankov lå på banen, og tog sig til baglåret. Han blev med det samme skiftet ud, og hjulpet i omklædningsrummet. Ikke det bedste for De Gule, da de i forvejen manglede Kjartan Finnbogason, som var ude med karantæne.

I anden halvleg fortsatte spillerne, hvor de slap i første. Ingen af holdene formåede at blive rigtig farlige det første stykke tid. Efter et kvarters tid havde André Bjerregaard dog chancen, da han lige akkurat fik prikket til en bold, der blev lagt indover. Igen gik den dog lige forbi stolpen.

2 minutter senere svarede gæsterne dog hurtigt igen. Nicklas Dannevang fik pareret et skud, men den røg lige i fødderne på en Vendsyssel spiller, som fik afsluttet. Heldigvis reddede Nicklas Dannevang også returen.

Igen gik det hurtigt den anden vej. De Gule formåede at køre kontra, og på et indlæg som ramte en gul spiller, var AC Horsens meget tæt på at udligne, men den blev reddet.

I det hele taget var det De Gule, der var farligst i anden halvleg. Efter 67 minutter flugtede André Bjerregaard efter et langt indkast, og den gik kun lige over mål. Et par minutter senere var det Niels Lodberg, som var blevet sat op ved siden af André Bjerregaard i angrebet, som havde en mulighed. Med et tørt hovedstød var han lige ved at passere målmanden i Vendsyssel målet, men rutinerede Jesper Christiansen reddede forsøget.

Resten af kampen foregik uden de store chancer. Et par afslutninger i begge ender, som aldrig rigtigt blev farlige, var hvad det kunne blive til.

De Gule måtte dermed forlade banen med det første nederlag siden 0-3 kampen i Vejle den 7. august. Dermed ligger De Gule lige nu på en 4. plads i Bet25 ligaen med 21 point.

 

Kampfakta:

AC Horsens – Vendsyssel 0-1 (0-1)

Mål: Mads Greve (5. min, 1-0)

 

Udskiftninger:

AC Horsens: Stankov/Jespersen, O’Brien/Lodberg, Bjerregaard/Boesen

Vendsyssel: Bøgild/Vujovic, Joensen/Frantsen

 

Advarsler:

AC Horsens:

Thomas Kortegaard (26. min), André Bjerregaard (45. min), Mathias Nielsen (72. min),

Vendsyssel:

Jesper Christiansen (61. min), Martin Bergvold (87. min)

 

Tilskuere: 1899

Man of The Match: Niels Lodberg