AC Horsens ansætter mentaltræner på halv tid


21. maj 2020

AC Horsens har oprustet markant med en række positive tiltag på klubbens akademi, og som noget nyt valgte klubben at tilknytte en mentaltræner for et lille års tid siden.

Det har vist sig at have en rigtig god effekt på Akademiets trænere, ledere og spillere, og derfor bliver mentaltræner Dan Monrad ansat på en halvtidskontrakt fra den 1. juli 2020.

Dan Monrad har gennem det seneste år fungere som assistenttræner for U17 sideløbende med jobbet som mentaltræner, og den nye aftale betyder, at han kan gå mere i dybden med det mentale arbejde.

- Det har været voldsomt spændende at blive en del af AC Horsens igen, og jeg er overrasket over, hvor godt trænerne har taget imod de ting, jeg er kommet med, for jeg er inde og arbejde med nye ting. Vi arbejder med kommunikation, verbal og nonverbal, følelser, tillid, relationer, fokusøvelser osv. Alle trænere er bare med fra dag ét. Og jeg har så været primært tilknyttet U17, hvor vi bl.a. har arbejdet meget med værdierne og vindermentaliteten, som er helt ekstrem. En gruppe der har taget det mentale perspektiv til sig, fortæller Dan Monrad. 

Han har arbejdet meget med Christian Hansen og Mads Søvndal på U17 og også trænere og spillere fra U13-U19. 

Nu får han endnu flere timer til rådighed i AC Horsens, og det vil smitte positivt af på Akademiet.

- Det betyder, at jeg kan arbejde mere med det mentale på individuelt plan og tage individuelle hensyn til spillere og trænere, og derudover vil jeg være mere med på banen til træning og være mere med omkring kampe. Der bliver tid til at dykke ned i spillerplanerne, og jeg har en klar forventning om, at det kommer til at gøre en forskel. Læringskurven på U17 er blevet stejl, og det forventer jeg også af de andre årgange, når jeg kommer op i tid, forklarer Dan Monrad.

Talentchef Claus Troelsen står i spidsen for Akademiet, og han kan tydeligt mærke, at ansættelsen af Dan Monrad har givet Akademiet et løft.

- Dan Monrad har på forholdsvis kort tid formået at sætte et solidt aftryk på Akademiet via mentaltræning, holdsessioner og coaching af trænere, så de bliver klædt på i forhold til mentaltræning, og han indgår i rigtig gode relationer med spillere og trænere. Vi har taget store skridt i den rigtige retning på Akademiet, og der er ingen tvivl om, at den øgede fokus på mentaltræning sikrer endnu bedre vilkår for vores talentudvikling, fortæller Claus Troelsen.