U17: SønderjyskE trak det længste strå i herrefight


20. april 2021

Lørdag eftermiddag kunne AC Horsens byde velkommen til Sønderjyske på U17 – to hold der i efteråret spillede en utrolig tæt kamp. Dagens kamp skulle vise sig at blive mindst lige så tæt.

Det var et hjemmehold, der startede med at sætte sig på spillet, og ”de gule” fik vist sig godt frem i de første 15 minutter af opgøret. Herefter fik gæsterne kriget sig ind i opgøret, dog stadig med ”de gule” som det toneangivende hold på bolden. Det var en chancefattig og jævnbyrdig 1. halvleg, hvilket en pausestilling på 0-0 også indikerede. To velspillende defensiver var med til at sikre dette.

2. halvleg var kun knap 10 minutter gammel, da Sønderjyskes Sebastian Jessen fra distancen bragte gæsterne foran 0-1. Efter en heroisk blokering fra Frederik Roslyng, landede bolden lidt tilfældigt for fødderne af Sønderjyskes midtbanedynamo, hvis afslutning efter en afretning gik i kassen. Det kaotiske og duelprægede kampbillede fortsatte i resten af kampen, og derfor var det også en kamp uden meget rytme. AC Horsens fik skabt et par gode muligheder ved både Oscar Bjørnskov, Gustav Jørgensen og Angelo Nehmé, men en velspillende sønderjysk målmand holdt ”de gule” fra fadet. Blandt andet efter et distancespark fra Angelo, der ellers var placeret helt oppe i trekantsammenføjningen.

Det gulklædte hjemmehold fik lagt et tryk mod slutfasen, dog uden for alvor at få skabt de helt åbenlyse chancer. Derfor måtte hjemmeholdet indkassere et 0-1 nederlag til SønderjyskE.

U17 cheftræner Mads Søvndal var efter kampen ærgerlig over et unødvendigt pointtab:

- Nogen smuk fodboldkamp blev det aldrig, men det var en kamp, hvor der virkelig blev kriget i samtlige dueller, og hvor der var masser af intensitet og tempo. I en chancefattig kamp som denne skal vi tage bedre vare på de chancer, vi skaber. For det er den kynisme vi mangler for at få sparket den ind over stregen. Vi er skuffede og arbejder hårdt videre herfra, for vi skulle have haft point ud af denne her kamp, siger Mads Søvndal.

AC Horsens - SønderjyskE 0-1 (0-0)
’44: Gult kort Anton Hüttel
'54: 0-1 Sebastian Jessen
’62: Gult kort Oliver Nielsen
’64: Gult kort Adam Zogovic
’76: Gult kort Frederik Roslyng
’89: Gult kort Angelo Nehmé
’94: Rødt kort Jonas Kirkel