U17 snublende tæt på point i vanvittigt målorgie


6. april 2021

Mandag kunne U17-talenterne fra AC Horsens endelig trække en kamptrøje over hovedet igen til en turneringskamp, da forårsturneringen blev sparket i gang i Brøndby. Og i gang kom den, i et festfyrværkeri af en kamp, hvor blev scoret hele 11 gange.

Det var et udehold, der kom ud til kampen som lyn og torden. Allerede efter fire minutter servicerede Angelo Nehmé på fornemmeste vis Nikolai Vestergaard, hvis højre ben sikkert kunne bringe gæsterne i front. Hjemmeholdet svarede hurtigt igen, og efter den udlignende scoring til 1-1 fulgte en periode, hvor Brøndby satte sig solidt på kampen. I denne periode var det også et kynisk hjemmehold, der efter et par defensive misforståelser fra ”de gule” kunne bringe sig i front med både 2-1, 3-1 og 4-1. Det var svært at se en vej tilbage for AC Horsens mod et stærkt spillende Brøndby-mandskab.

Men det var et forvandlet AC Horsens-hold, der gik på banen fra 2. halvlegs start. I snevejr og stiv kuling viste de gæstende talenter stor mental styrke og kæmpede sig tilbage i opgøret. Først blev det 4-2 ved Julius Hansen, og selvsamme Julius fuldendte 18 minutter senere sit hattrick til stillingen 5-4. Gustav Jørgensen og Angelo Nehmé stod hver for en assist til Julius, hvor de flot fik udnyttet det bagrum som Brøndby-bagkæden efterlod. Frederik Roslyng, der i dag fik U17 liga debut for AC Horsens, stod for den tredje assist til Julius.

Selvom Brøndby kunne gøre det til 6-4 kort efter, så svarede de hårdt arbejdende gæster igen prompte. En velspillende Angelo Nehmé, der forinden var blevet noteret for to assists, kunne sikkert udplacere keeperen til 6-5 efter at Luca Ørsted spillede ham fri. Herfra blev det en hektisk slutfase, hvor AC Horsens jagtede en udlignende scoring og også kom utrolig tæt på. Et indirekte frispark inde i feltet, en afslutning på stolpen og et hovedstød fra Frederik Roslyng lige over mål var præcis så tæt gæsterne kom på en udligning. Ind ville den ikke, og derfor måtte AC Horsens se sig slået efter en vanvittigt underholdende kamp.

U17-cheftræner Mads Søvndal var også en smule chokeret over kampens forløb efterfølgende:

- Det var en helt vanvittig kamp uden ret meget struktur og rytme. Jeg hæfter mig ved den mentale styrke, som drengene viser i dag. At de er i stand til at rejse sig ovenpå en svær 1. halvleg vidner om stor mental robusthed, og det glæder mig at se, hvordan drengene bare udlever vores værdier inde på banen. Vi kunne have godt have fået point i dag på en virkelig svær udebane, og det giver grund til optimisme forud for resten af foråret, selvom vi også er skuffede over ikke at få point med hjem, fortæller Mads Søvndal.

Brøndby – AC Horsens 6-5 (4-1)
'4: 0-1 Nikolai Vestergaard (Angelo Nehmé)
'10: 1-1 Kasper Larsen
'22: 2-1 Oscar Sejrup
'23: 3-1 Oscar Sejrup
'34: 4-1 Oscar Sejrup
'53: 4-2 Julius Hansen (Gustav Jørgensen)
'57: 5-2 Oscar Sejrup
'64: 5-3 Julius Hansen (Angelo Nehmé)
'71: 5-4 Julius Hansen (Frederik Roslyng)
'79: 6-4 August Harritsø
'80: 6-5 Angelo Nehmé (Luca Ørsted)