U17: Skarpheden til forskel i rivalopgør

28. april 2021

Tirsdag eftermiddag rullede U17-bolden igen – denne gang i VB Parken, hvor der var rivalopgør mellem ”de gule” fra AC Horsens og Vejle Boldklub.

Det startede bedst for hjemmeholdet, der allerede efter fire minutter bragte sig i front efter en noget tilfældig scoring, hvor bolden via en afretning heldigt røg i kassen. Herefter fik det gulklædte udehold bedre fat i opgøret, hvor både gode takter på bolden og et aggressivt pres resulterede i flere gode muligheder, hvor Vejle-keeperen blev testet. Blandt andre Nikolai Vestergaard, Angelo Nehmé og Emil Rosenberg fik testet målmanden med nogle gode forsøg, ligesom U17-liga debutant Malthe Munch havde et par gode gennembrud i venstre side.

Kort inden pausen straffede hjemmeholdet kynisk et par fejl fra ”de gule”, og derfor var stillingen 3-0 til Vejle ved pausetid.

Det var et ærgerrigt gult udehold der trådte ind på banen fra 2. halvlegs start og pressede VB-talenterne højt oppe på banen. På banen var trådt endnu en U17-liga debutant, nemlig Søren Albrecht, som sammen med resten af holdkammeraterne leverede en energisk indsats. AC Horsens kom tættere og tættere på, blandt andet ved et distancespark fra Gustav Jørgensen på overliggeren, men ind ville bolden ikke. Derfor forblev scoren uændret og trods anstrengelserne lykkedes det ikke ”de gule” talenter at hale ind på Vejle, der trak sig sejrrigt ud af lokalopgøret.

U17 cheftræner Mads Søvndal var naturligvis efter kampen skuffet over kampens resultat:

- Det siger sig selv, at jeg ikke er tilfreds med resultatet. Jeg synes klart, at indsatsen berettiger os til at være tættere på end scoren antyder, men vi må bare erkende, at Vejle var noget mere kyniske, end vi var. Vi får egentlig skabt en del både halve og hele muligheder, men vi tager ikke ordentligt vare på de situationer, og det er for dårligt. På positiv-siden glæder jeg mig over at vi i dag giver U17 liga-debut til de to U15-spillere Malthe Munch og Søren Albrecht, der har arbejdet rigtig godt med tingene over en længere periode. De kom begge ind og satte et positivt aftryk på kampen, fortæller Mads Søvndal.

Vejle Boldklub - AC Horsens 3-0 (3-0)
’4: 1-0 Mohammad Tamim
’37: 2-0 Alexander Engqvist
’43: 3-0 Mohammad Tamim
’48: Gult kort Oliver Amby
’53: Gult kort Mads Lauenstein
’80: Gult kort Frederik Roslyng
’87: Gult kort Selius Gindeberg