U17 klar til turneringsstart efter sejre over SønderjyskE og EfB


3. april 2021

Efter en kamppause på næsten 4 måneder så ruller U17-bolden nu igen i AC Horsens, og på mandag går det for alvor løs, når de gule talenter skal til Brøndby for at starte turneringen op igen.

Det har været en lang periode med både nedlukning og træning i små grupper af 5 på grund af corona-pandemien. I marts måned blev der så igen åbnet op for at kunne træne fodbold i grupper af 25, og fra den 20. marts blev loftet hævet til 50, hvilket betød at vi igen kunne spille kampe med U17.

Fredag den 26. marts kom SønderjyskE på besøg, hvor det blev til en 2-1 sejr til ”de gule”. Julius Hansen stod for begge scoringer, og blev assisteret af henholdsvis Nicolas Roed og Jonas Kirkel. Derudover var det en chancefattig kamp, der blev afviklet i et rigtig fint tempo – især med tanke på, at det var den første kamp i rigtig lang tid for hjemmeholdet. Kampen bød blandt andet på uofficiel debut til målmand Andreas Hermansen, der er kommet til fra Næsby hen over vinterpausen.

Kampfakta:
’5: 0-1
’55: 1-1 Julius Hansen (Nicolas Roed)
’57: 2-1 Julius Hansen (Jonas Kirkel)

Skærtorsdag var det så Esbjergs tur til at gæste CASA Arena, denne gang til en kamp om at spille sig videre i pokalturneringen. AC Horsens’ U17-drenge kunne gå fra kampen med en 3-1 sejr, hvor Julius Hansen stod for de to første scoringer. Den første kom efter, at han selv aggressivt erobrede bolden højt på banen og sikkert kunne score, og den anden scoring kom efter elegant forarbejde af Angelo Nehme, der stod for assisten. Oscar Bjørnskov kom også på tavlen i første halvleg og gjorde det til 3-0 inden pausen, efter et knaldhårdt indlæg fra Jonas Kirkel. Esbjerg fik reduceret med 5 minutter igen til 3-1, men ellers var en kamp, der var under kontrol fra start til slut. De gule talenter spillede sig dermed videre til kvartfinalen i U17 pokalturneringen.

Kampfakta:
’13: 1-0 Julius Hansen
’22: 2-0 Julius Hansen (Angelo Nehmé)
’33: 3-0 Oscar Bjørnskov
’85: 3-1 Lasse Lauridsen (straffespark)

Vi fangede U17 cheftræner Mads Søvndal til en kommentar om opstarten:

- Det har været en meget anderledes opstart end nogensinde før, hvor corona selvfølgelig har sat et stort præg på det hele. Vi har trænet rigtig meget, og nu hvor vi ikke har kunnet spillet kampe, har vi også trænet mere, end vi plejer. Så det er klart, at for at blive klar til turneringen, har drengene skullet træne på et ekstremt højt niveau hver eneste dag og stille store krav til sig selv og hinanden. Det har de været gode til, og vi kan efter de to kampe vi nu har spillet mod SønderjyskE og Esbjerg også konstatere, at spillerne har været så gode til at presse hinanden i hverdagen, at vi trods manglende kampe mod modstandere udefra, er klar til at bide skeer med modstanderne i U17 Ligaen. Det beviser bare, at vi har et træningsmiljø, der er sindssygt skarpt, og at vi har så mange dygtige spillere på Akademiet, at de interne kampe vi har kunnet lave, har været af så høj kvalitet, at vi nu står et rigtig godt sted. Nu glæder vi os til at komme i gang på mandag, og vi er helt klar til igen at spille om point, konstaterer Mads Søvndal.