Tredje remis mod Fredericia

21. maj 2015

I går spillede AC Horsens uafgjort 1-1 mod FC Fredericia i 30. runde i 1. Division på Monjasa Park i Fredericia. Kampen bød på ret få målchancer i første halvleg, hvor det dog var værterne der havde de fleste og største. Efter pausen satte ”De Gule” sig på spillet og kreerede flere store målchancer. På den baggrund havde det været fortjent, hvis AC Horsens havde vundet kampen, men slutfacit 1-1 var fair nok. Dermed blev det også til den tredje remis på stribe mod FC Fredericia i denne sæson.

Allerede i kampens 1. minut røg et Fredericia-frispark på tværs gennem feltet. Heldigvis var der ingen, der formåede at komme frem til afslutning. I 14. minut havde Jesper Christiansen et godt skud uden for feltet, som strøg snert over mål. Få minutter senere appellerede han og alle andre i rødt for straffespark. I den situation var det set med gule briller heldigt, at der ikke blev fløjtet for straffe. I 24. minut opstod halvlegens største målchance til AC Horsens. Et hjørnespark førte til et gigantisk klumpspil i Fredericias lille målfelt. Bolden røg rundt som en kugle i et flipperspil, men desværre blev situationen opløst med et frispark til Fredericias målmand. ”De Gule” kom frem til et par målchancer mere i en chancefattig første halvleg, hvor Fredericia havde de fleste og største målchancer. Til gengæld var gæsterne flere gange nærgående efter hjørnespark.

Efter pausen åbnede kampen op – i hvert fald for en stund! I 50. minut var der en nærkamp om bolden i det gule målfelt, hvor dommer Lars Skibild uforståeligt tilkendte Fredericia et straffespark. Ifølge ham gik Janus Drachmann i ryggen på Anders Hostrup, men det så tvivlsomt ud. Angriberen var sammen med bolden på vej ud over baglinjen, da fløjten lød. Man kan gisne, om det var kompensation for det straffe, der ikke blev dømt i første halvleg, men uanset hvad scorede Jesper Christiansen usvigeligt sikkert på straffesparket.

Bare syv minutter senere udlignede AC Horsens til 1-1, da Kjartan Finnbogason sled sig fri med bolden på fødderne og flot bankede den ned i det ene hjørne af målet i 59. minut. I kølvandet på udligningen svingede momentum helt klart over til ”De Gule”! I 65. minut lagde André Bjerregaard op til Martin Lund, der afsluttede snert over mål. To minutter senere havde anfører Janus Drachmann også et nærgående skudforsøg, der sneg sig få centimeter forbi Fredericias mål.

Heromkring tikkede der nogle scoringer ind fra de andre kampe i 1. Division, som udløste begejstring blandt de 1.143 tilskuere på Monjasa Park. Vejle var sikkert i front mod AB, og det var naturligvis gode nyheder for Fredericia, der kæmper med netop AB om at undgå nedrykning. Det er givetvis ikke så ofte, at de jubler så meget over Vejle-succes på de kanter, som de gjorde i aftes – og det kan vi jo godt følge dem i! Måske var det derfor, at Fredericia tydeligvis var tilfredse med uafgjort? I hvert fald spillede de bare bolden rundt i deres egen bagkæde, og det fik de ugeneret lov til af ”De Gule”. I hvert fald i en periode.

I slutningen af kampen skruede AC Horsens bissen på. I 80. minut opstod der en gylden mulighed for André Bjerregaard for at hive alle tre point med hjem til Horsens. Et langt indkast fra højre side passerede mellem venner og fjender frem til André Bjerregaard. Han modtog bolden i fri position fra klos hold i venstre side af feltet, men desværre bankede han den store chance op i den østjyske aftenskumring. Få minutter før lukketid fik den netop indskiftede Malthe Boesen også en chance for at blive matchvinder, men han nåede ikke frem til afslutningen.

Dermed uafgjort 1-1 på Monjasa Park. Nu er der få dages pause, inden det går løs igen på søndag, når AC Horsens får besøg af Brønshøj Boldklub på CASA Arena Horsens i 31. runde i 1. Division. Kampen på søndag starter kl. 15.00.