Skuffende nederlag mod FC Roskilde

16. marts 2015

I går hang skyerne tungt på den stålgrå himmel over CASA Arena Horsens. Vinden var bidende kold, og det triste vejr skulle desværre vise sig at være et varsel om, hvor dårlig forårspremieren blev for AC Horsens. Lad det være sagt med det samme, at det aldrig blev nogen stor fodboldkamp, som de fremmødte 1.632 tilskuere fik at se. Tværtimod blev det en trist forestilling, og AC Horsens led et skuffende nederlag til FC Roskilde på 1-2 i forårspremieren i 1. division.

”De Gule” kom ellers godt fra start. Allerede i kampens tredje minut lagde Jeppe Mehl et indlæg ind i feltet fra højre side, som gæsterne var tæt på at fumle ind i eget mål. Minuttet efter blev Lars Brøgger Hansen fra FC Roskilde skadet i et tilfældigt sammenstød med Frederik Rønnow. Desværre for ham var knæskaden så alvorlig, at han måtte lade sig udskifte med Bajram Fetai. I 1. halvleg havde AC Horsens bolden langt det meste af tiden, og det blev også halvfarligt et par gange. Troels Kløve havde en god afslutning fra distancen, som røg snert over mål. Kjartan Henry Finnbogason havde et hovedstød fra en ret fri position, som gæsternes målmand Frederik Vang tog sig af. Gæsterne havde dog 1. halvlegs klart største målchance, da Mark Leth Pedersen i 11. minut ramte overliggeren. Gæsterne var ret direkte i deres spil og kom frem til yderligere et par chancer i en ellers ret trist 1.halvleg.

Efter pausen kom FC Roskilde klart bedst ud til 2. halvleg. I 53. minut bragte Mark Leth Pedersen gæsterne foran 1-0. Et indkast fra højre side passerede både venner og fjender. Mark Leth Pedersen stod fri, da han fik bolden tæt foran mål. Han bankede den sikkert ind langs jorden. Målet vækkede værterne, og derefter satte ”De Gule” sig tungt på spillet. Blot fem minutter senere kom belønningen. Et frispark fra Thomas Kortegaard lå lige i panden på Kjartan Henry Finnbogason. Den islandske angriber stod fri midt foran mål og headede sikkert bolden i kassen. Herefter havde hjemmeholdet stadigvæk bedst fat i spillet dog uden at skabe de store målchancer. I 71. minut klappede fælden igen. Efter en omstilling kom der atter en bold ind i det gule felt fra højre side af banen. Mark Leth Pedersen modtog bolden i kanten af feltet. Han fik et super godt træf på bolden, der knækkede og strøg i mål i det lange hjørne uden chance for Frederik Rønnow. Rønnow havde flere gode redninger og stod en god kamp. Han blev fuldt fortjent kåret som ”Man of the match” af publikum på CASA Arena Horsens.

Cheftræner Bo Henriksen tog konsekvensen af gæsternes scoring til 1-2 og skiftede resolut Jude Nworuh på banen i stedet for Martin Lund. Nigerianeren kom ind og var med til at give lidt liv i kludene hos ”De Gule” i kampens slutfase. Han havde et par gode forsøg, men desværre kom der ingen mål ud af anstrengelserne. I kampens døende minutter blev Bubacarr Sanneh rykket frem i angrebet, men det gav heller ingen gule scoringer, selv om han kom frem til et farligt forsøg på hovedstød. Man må tværtimod sige, at FC Roskilde havde flere og større chancer for at øge til 3-1, end AC Horsens havde til at udligne til 2-2, men det blev ved de 1-2 til gæsterne.

Alt i alt må man konkludere, at AC Horsens led et skuffende nederlag til FC Roskilde i forårspremieren i 1. Division på CASA Arena Horsens. Set over 90 minutter lod spillet en hel del tilbage at ønske, og ”De Gule” skabte for lidt offensivt. Derfor kan der ikke indvendes så meget mod nederlaget. Nu venter der en uges hårdt arbejde på træningsbanen, inden holdet drager til København for at møde Brønshøj i Tingbjerg Idrætspark på lørdag 21. marts kl. 15.00.