Frederik van Deurs bliver U13-cheftræner


8. april 2021

AC Horsens har mange dygtige trænere på Akademiet, og de arbejder hver eneste dag på at give klubbens talenter de bedste betingelser for at blive endnu bedre.

En af de trænere er Frederik van Deurs, der blev en del af trænergruppen i sommeren 2018, da han skiftede fra FC Horsens, og han har siden suget erfaring til sig som assistenttræner for U14 og U15.

Fra sommer får han sit første cheftrænerjob i AC Horsens, når han bliver ansvarlig for U13-talenterne.

- Det er lidt af en solstrålehistorie, for Frederik van Deurs har udviklet sig rigtig godt i vores miljø som assistent gennem næsten tre år, og det er helt fortjent, at han fra sommer tager skridtet og overtager U13-holdet. Han har gennemgået en flot udvikling fagligt og menneskeligt, og han har taget ansvar for sin egen udvikling, mens han har været en del af et stærkt trænerfagligt miljø. Han er god til at stille krav til spillerne og omfavner dem samtidig godt pædagogisk. Frederik bliver ansat i en halvtidsstilling, og dermed har vi trænere ansat på halv tid på U13, U14 og U15, og det giver dem tid til at sparre og fordybe sig fodboldfagligt. Det vil være med til at rykke Frederik yderligere, og vi har store forventninger til ham, for han er et stort trænertalent, fortæller Claus Troelsen, der er Head of Coaching i AC Horsens.

25-årige Frederik van Deurs har allerede været træner i halvdelen af sit liv, for han begyndte som kun 13-14 årig i Hatting-Torsted, da han var træner sammen med AC Horsens’ nuværende ungdomsudviklingstræner Kristian Høeg. Efterfølgende blev han træner for adskillige ungdomshold i FC Horsens, inden han blev assistenttræner i AC Horsens i sommeren 2018.

- Jeg glæder mig helt vildt til at arbejde sammen med Seamus og Høeg om den nye årgang, for der skal arbejdes videre med det fremragende arbejde, Seamus og Peter har leveret på U13-trinnet i det forgange år. Der er helt sikkert nogle elementer, der skal bringes videre til den nye årgang. Vi starter forhåbentlig med at tage U13-holdet med til KB Cup i slutningen af juli, hvis vi må på det tidspunkt. Jeg skal være med til at lære U13-drengene om vores værdier, og hvad det indebærer at være AC Horsens-spiller, og det bliver fedt at være med til at forme dem. Det bliver en god udfordring at få dem til at fungere som en gruppe, for de kommer jo fra vores dygtige samarbejdsklubber og har ikke fungeret som en enhed tidligere. Jeg har allerede lært meget gennem næsten tre år i AC Horsens. Det har været lærerigt at arbejde under Steffen Pedersen, Dennis Pold og senest Anders Wittorff, og jeg har fået brugbare og forskellige værktøjer med fra alle cheftrænerne. Jeg er en del af en god trænergruppe, hvor jeg føler, jeg bidrager med noget og lærer af de andre, og jeg vil helt sikkert udvikle mig endnu mere, når jeg får ansvaret for U13 fra sommer, fortæller Frederik van Deurs.