Forløsende hjemmesejr til ”De Gule”

17. november 2013

AC Horsens tog her til eftermiddag imod Marienlyst for anden gang i sæsonen, og ”De Gule” hentede en overbevisende 4-1 sejr. Det var AC Horsens’ fjerde sejr i NordicBet Ligaen på CASA Arena Horsens i denne sæson.

Det brændte for første gang på foran Marienlyst-målet i det syvende minut, da Jude Nworuhs tværaflevering landede hos Lasse Kryger ved forreste stang, men Kryger blev tacklet i skudøjeblikket. Tre minutter senere faldt kampens første mål, da Thomas Kortegaard sendte et frispark ind i feltet, og her dirigerede Henrik Toft kuglen i kassen til 1-0.

I det 25. minut viste anfører Thomas Kortegaard glimrende overblik, da han fandt Erik Marxen på venstrekanten, og han sendte et perfekt indlæg ind foran mål, hvor Jude Nworuh headede lige forbi det lange hjørne – den chance burde have udløst 2-0 målet. Scoringen kom i stedet efter en halv times spil, da Jeppe Mehls skud blev blokeret og strøg over keeperen og ramte overliggeren. Bolden sprang ud i feltet igen, og Jude Nworuh stod, hvor han skulle – 2-0.

I 2. halvleg rullede det ene gule angreb efter det andet ned mod Marienlystmålet, og Jude Nworuh burde have scoret allerede efter fem minutters spil, da Erik Marxen serverede en friløber for ham. Desværre prellede Nworuhs forsøg af på stolpen. Et minut senere blev det så 3-0, da Steffen Kielstrup viste fint overblik ved at tage et frispark hurtigt frem mod Jeppe Mehl, og Mehl scorede sikkert.

Det tredje mål fik dog ikke AC Horsens til at trække sig tilbage. Hjemmeholdet jagtede det fjerde mål, og i det 54. minut headede Henrik Toft et indlæg over mål. To minutter senere havde et mønsterangreb fortjent en bedre skæbne, da Jude Nworuh fandt Erik Marxen med en hælaflevering. Marxen viste fint overblik, da han spillede bolden tilbage til Jude Nworuh, der stod på kanten af feltet, men desværre blev Nworuhs skud blokeret.

Efter knap en times spil viste Marenlyst nærmest skræmmende effektivitet på deres første chance i 2. halvleg, da bolden blev headet ned for fødderne af Jakob Udesen. Han klappede resolut til bolden og reducerede til 1-3.

Herefter forsøgte Lasse Kryger, Steffen Kielstrup og Troels Kløve sig med udmærkede afslutninger, men 4-1 målet faldt først i det 87. minut, da Søren Jensen steg uimodståeligt til vejrs og pandede Thomas Kortegaard glimrende indlæg i kassen. Et par minutter senere var Jensen tæt på igen, men denne gang prellede hovestødet af på overliggeren, og Erik Marxen fulgte op, men Marienlyst slap med skrækken.

Kort efter kunne dommeren fløjte kampen af, og dermed var den forløsende sejr på hjemmebane en realitet.