Fantastisk holdindsats i Silkeborg

12. april 2014

Det var ikke alt, der lykkedes for AC Horsens her til eftermiddag på Mascot Park, men spillerne fightede formidabelt for hinanden, og i sidste ende kunne ”De Gule” knytte næverne efter slutfløjtet, for det sluttede med en 3-1 sejr til AC Horsens.

Kampen begyndte jævnbyrdigt, men efterhånden overtog hjemmeholdet mere og mere af spillet – godt hjulpet på vej af en gul boldbehandling, der manglede et niveau eller to. Morten Beck kom frem til kampens første store mulighed, da han efter 10 minutter vandt en nærkamp i AC Horsens’ venstre side og satte kursen mod mål, men Heinze kom godt ud af sit mål og reddede skuddet. Et minut efter forsøgte Nicolaj Køhlert sig med et udmærket langskud, men Lasse Heinze var igen i dag en sikker sidste skanse for ”De Gule”.

Adeola Runsewe og Jeppe Illum forsøgte sig også på Heinze, men de kunne ikke få kuglen forbi den tidligere Silkeborgmålmand. Det var ved at brænde gevaldigt på foran AC-målet omkring den halve time, hvor værterne kom frem til flere afslutninger, men AC Horsens slap med skrækken. I den modsatte ende var Jude Nworuh ikke langt fra at bringe gæsterne i front i det 35. minut, da han satte sin direkte modstander og fyrede af med venstreskøjten, men Kasper Jensen reddede bolden ud til hjørnespark.

Dommer Jørgen Daugbjerg Nielsen havde knapt fløjtet 2. halvleg i gang, da bolden lå i hjemmeholdets netmasker. Thomas Kortegaard sendte et perfekt indlæg ind i Silkeborgs felt, og her dukkede Lasse Kryger op og headede bolden i kassen. Fire minutter senere forsøgte Jude Nworuh sig med et skud mod det lange hjørne, men bolden strøg forbi mål.

Føringsmålet fik AC-spillerne til at trække sig for langt tilbage på banen, og Silkeborg havde bolden meget i en periode, men farligt blev det ikke trods et par gode indlæg. I stedet var det AC Horsens, der kom på tavlen igen, da indskiftede André Bjerregaard opsnappede en tilbagelægning fra Thorbjørn Holst, driblede udenom Kasper Jensen og sendte bolden i netmaskerne.

Der var optræk til spænding i slutfasen, da Morten Beck ekspederede et indlæg fra Putros i kassen, men André Bjerregaard punkterede kampen i overtiden med 3-1 målet. Kielstrup sendte Bjerregaard i dybden, og han tog et godt træk, inden han satte punktum for kampen med AC Horsens’ tredje mål.

Silkeborg IF’s Dennis Flinta måtte forlade banen et minut før tid, da han modtog sit andet gule kort.