Et point efter sen Silkeborg udligning

3. december 2015

AC Horsens hentede et enkelt point på Mascot Park i torsdagens opgør mod Silkeborg, der endte 1-1 efter en sen udligning af hjemmeholdet.

AC Horsens spillerne startede kampen i førertrøjen, og den beholdt de alle de første 45 minutter.

Allerede i det 7. minut fik Finnbogason en god mulighed på en frispilning men hans afslutning gik langt over Silkeborgs mål. Bare 2 minutter senere gled Andre Bjerregaard til baglinien og centrede højt i bagerste område hvor Kjartan Finnbogason headede på mål, men Dennis Flinta stod i vejen. Også Andre Bjerregaard var tæt på at rette bolden af efter et par returer, men forsøget gik lige forbi.

Den gode start gav pote efter 28 minutter. Frederik Møller gik med i offensiven i venstre side, hvor Bjerregaard fandt ham med en dyb bold. På Møllers indlæg kunne topscorer Finnbogason glide bolden i nettet. Et mønsterangreb og føring til de sort og hvidstribede AC Horsens spillere.

Efter føringen til AC Horsens var det hjemmeholdet der svarede igen med et par gode muligheder, blandt et hovedstød fra Nikolaj Agger der gik lige forbi Dannevangs mål, men generelt var det Bo Henriksens tropper der var toneangivende i en første halvleg med få højdepunkter. 0-1 var dermed stillingen ved pausetid efter en glimrende første halvleg af AC Horsens.

Silkeborg startede 2. halvleg aggressivt, og belejrede nærmest Horsens målet, blandt andet med en hel del hjørnespark. Efter 6 minutter af 2. halvleg havde Emil Scheel bolden i nettet bag Dannevang, men dommeren fløjtede helt korrekt for skub i ryggen mod Joseph Mensah.

Presset fra Silkeborg fortsatte og efter 56 minutter fik SIF’s Martin Thomsen en stor hovedstødschance, som Dannevang reddede i stor stil. Generelt var Dannevang en god mand for AC Horsens i 2. halvleg med flere gode indgreb.

Bo Henriksen forsøgte at bringe mere liv i kludene hos AC’erne med en dobbeltudskiftning i det 62. minut, hvor Finnbogason og Mensah gik ud og blev erstattet af Malthe Boesen og Mikkel Jespersen, men uden held lige med det samme, da Silkeborg kort efter fik endnu en god mulighed, hvor en tværpasning passerede hele vejen tæt forbi AC målet.

AC Horsens spillerne havde svært ved at komme frem på banen og fastholde spillet på Silkeborgs banehalvdel hele 2. halvleg. Derfor nærmede det sig belejringstilstande af AC målet, hvor alle kæmpede stenhårdt for at forsvare føringen. Flere gange kom der en frelsende fod i vejen for gode Silkeborg muligheder i AC feltet.

I det 88. minut gik det galt for AC Horsens. Kortegaard lagde for kort tilbage til Dannevang, og det gav en god mulighed som Frederik Møller reddede på stregen, og efterfølgende parerede Dannevang en åben chance. Det var dog en stakket frist, da Robert Skov fra Silkeborg efterfølgende udlignede for hjemmeholdet med en skarp afslutning fra kanten af feltet.

Silkeborg fortsatte presset efter udligningen, men det blev ikke til yderligere chancer, og dermed sluttede et hektisk opgør med 1-1. Dermed overvintrer De Gule på en oprykningsplads med 2 point ned til Vejle på fjerdepladsen.

Kampfakta:

Silkeborg – AC Horsens 1-1 (0-1)

Mål:

28. minut 0-1 Kjartan Henry Finnbogason

89. minut 1-1 Robert Skov

Silkeborg:

32. minut Martin Thomsen

AC Horsens:

58. minut Jeppe Mehl

Udskiftninger:

Silkeborg:

75. minut Nicolai Agger ud, Jeppe Illum ind

84. minut Andreas Albers ud, Marcus Solberg ind

AC Horsens:

62. minut Kjartan Henry Finnbogason ud, Malthe Boesen ind

62. minut Joseph Mensah ud, Mikkel Jespersen ind

87. minut Jeppe Mehl ud, Martin Lund ind