Endelig kom forløsningen for Brajanac


1. april 2021

CASA Arena Horsens danner rammen om søndagens opgør mellem AC Horsens og OB, og kampen fløjtes i gang klokken 16.00.

Det er efterhånden to uger siden, at AC Horsens rundede grundspillet af med hjemmekampen mod Lyngby Boldklub, og det er en kamp, der står klart i erindringen for Muamer Brajanac, der med sin første boldberøring efter indskiftningen i pausen scorede sit første superligamål knap to minutter inde i 2. halvleg.

Han ærgrer sig selvfølgelig over kampens resultat, men det betyder altid noget for en angriber at score, og det gør det selvfølgelig også fra Brajanac, der kunne glæde sig over sit første superligamål.

- Det var en forløsende følelse, og noget jeg havde håbet på og drømt om i lang tid. Bolden kom ud til siden, hvor Dyhr slog et indlæg, der måske ikke var det bedste, men det kom frem mellem to midterforsvarere og jeg stangede til den. Målmanden så måske lidt skidt ud, men et mål er et mål, fortæller Muamer Brajanac.

Han kom som sædvanligt ind med masser af power, da han kom på banen.

- Jeg synes, jeg kom ind med gejst og forsøgte at skabe noget ravage for at få os tilbage i kampen, og efter målet troede jeg sagtens, at vi kunne komme tilbage. Vi var meget på bolden i 2. halvleg og havde mulighed for at udligne og endda vinde, men det lykkedes desværre ikke, siger Brajanac.

Han har været igennem noget af en kometkarriere i AC Horsens-regi, siden han mødte ind til prøvetræning i oktober 2020. To dage senere blev han belønnet med en kontrakt frem til sommeren 2021, og siden har han også skrevet under på en kontraktforlængelse frem til udgangen af 2023.

Og nu står han så her med sit første superligamål på CV’et.

- Det er gået rimelig stærkt. Planen var jo, at jeg skulle træne med superligatruppen i hverdagene og spille kampe for U19, men jeg var allerede på bænken for superligaen i den første uge og blev skiftet ind og var tæt på at score. Siden har der været masser af spilletid, og det har været endnu mere under Berthel, hvor jeg har fået tre startpladser, fortæller Muamer Brajanac, der sætter stor pris på tilliden fra trænerteamet.

- Det er selvfølgelig dejligt, at jeg kan mærke, at der er fuld opbakning fra trænere og holdkammerater, selvom jeg er uerfaren i Superligaen og kun lige er fyldt 20 år. Mine holdkammerater har været gode til at give input til ting, jeg kan gøre endnu bedre, hvordan jeg kan forbedre mine bevægelser i feltet, og at jeg ikke skal være bange for at lave fejl. Alle har været gode til at komme med råd, men sådan en som Brock har oplevet mange ting, været i udlandet og scoret masser af mål i superligaen. Han er god til at lære fra sig, og han er en spiller, jeg har fået mange angrebsråd fra, forklarer Muamer Brajanac.

På søndag får Brajanac igen mulighed for at score mål i 3F Superligaen, når OB kommer på besøg.

- OB fik en fin start med deres nye træner, så de har fået selvtilliden tilbage i forhold til sidste gang, hvor vi mødte dem. Dengang spillede vi 0-0 mod OB, og men vi var tæt på at score, og jeg tror på en sejr denne gang, for vi er stærke på hjemmebane, og det skal altid være svært for udehold at spille på CASA Arena Horsens, forklarer den 20-årige angriber.

Opgøret mod OB er det første af 10 i slutspillet, og det vil selvfølgelig betyde meget at sparke den sidste del af turneringen i gang med en sejr.

- Stillingen taler for sig selv. Vi har rigtig meget brug for en sejr, hvis vi skal hente de andre hold, og vi skal vel vinde størstedelen af de 10 kampe. Det er før set, at hold har lavet større comebacks, og vi tror på, at det kan lade sig gøre, men vi tager en kamp ad gangen og forbereder os så godt som muligt på den enkelte modstander, slutter Muamer Brajanac.